Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AKP Genel Başkanı olacağı AKP olağanüstü kongre düzenlendi.

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan 1370 delegenin imzasıyla tek aday olduErdoğan, 1414 oyla yeniden AKP Genel Başkanı oldu.

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkanlığa seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı teşekkür konuşmasında “Yeni dönemde her bakımdan çok daha büyük işler başarmanın mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek bir anımız bile yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucu başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkanlığa seçildi.

Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı oldu

16 Nisan halk oylaması sonucu kabul edilen Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanının partisi ile ilişiğinin kesilmesi kuralının kaldırılmasından sonra kurucusu olduğu AK Parti’ye 2 Mayıs’ta üye olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Büyük Kongrede geçerli 1414 oyunun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanı oldu.

Kongre Divan Başkanı Hayati Yazıcı’nın seçim sonucunu açıklanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı.

“BU KONGRE YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

“998 günlük bir hasretin ardından bugün Büyük Kongremizle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu tekraren ifade etmek istiyorum. Şahsımı bir kez daha Genel Başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kuruluna, Merkez Disiplin Kuruluna, Demokrasi Hakem Kuruluna, Siyasi Erdem ve Etik Kuruluna asil ve yedek olarak seçilenleri de tebrik etti.

Bu kongrenin yeni bir başlangıç olduğuna, hem parti çalışmalarında hem ülkeye ve millete yapacakları hizmetlerde yeni bir döneme girdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuruluşumuzdan bu yana geçen 16 yıldaki tecrübemizden, bütün bu tecrübelerin de ışığında yeni dönemde her bakımdan çok daha büyük işler başarmanın mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek bir anımız bile yoktur” diye konuştu.

“BÜYÜK REFORMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

“Türkiye’yi değiştirmenin kendimizi değiştirmekten geçtiğinin bilinci içinde yeni ve çok daha büyük reformları hayata geçireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce 2019’a kadar, ardından da 2023’e kadar yapacakları çalışmaları takvime bağladıklarını, yılsonuna kadar bütün parti teşkilatlarını elden geçirmek suretiyle yeni bir yapılanmanın adımlarını atacaklarını söyledi.

Hükûmetin yılsonuna kadar atacağı adımları da hep birlikte ele ele alarak bunun çalışmalarını yürüteceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira bundan sonraki dönem icraatta da adeta bir sıçrama dönemi olacaktır. Millete hizmet yolunda çekilen zahmet, mihnet değil tam tersine şereftir. İşte bu anlayışla tempomuzu daha da yükselterek çalışmayı sürdüreceğiz” diye ekledi.

‘Önce refik, sonra tarik’ (Önce yol arkadaşı, sonra yol) sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Adalet ve Kalkınma Partimizin her kademedeki temsilcileri olan sizlerin her birinizi yol arkadaşlarım, yoldaşlarım olarak, gönüldaşlarım olarak gördüm, görüyorum. Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok. Bunun murakabesini milletimiz bizzat kendisi yapıyor. Herhangi bir eksiklik, aksaklık gördüğünde bize mesajını veriyor. Biz de milletle zıtlaşılmayacağının, millete tepeden bakılamayacağının bilinciyle bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik.”

“EKONOMİNİN ÇARKLARINI HIZLANDIRACAK DESTEKLERİN NETİCELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK”

“16 Nisan’da milletimiz bize bir mesaj daha verdi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Bu mesaj Türkiye’nin geleceği için teklif ettiğimiz yeni yönetim sistemini desteklediği, ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. 2019 yılına kadar demokraside ve ekonomide milletimizin talebi olan reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız.”

Bir süredir ardı ardına yaşanan sıkıntılar sebebiyle büyüme rakamlarının dünya ortalamasının üzerinde gerçekleşmiş olsa da hedeflerinin gerisinde kaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’a kadar büyüme ve istihdam rakamlarını yeniden hızla yukarıya doğru çıkartacaklarını ifade etti ve “Ekonominin çarklarını hızlandırmak için sanayicimizden esnafımıza kadar reel sektörün tüm kesimlerine verdiğimiz can suyu mahiyetindeki desteklerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. Gerekirse yeni tedbirlerle bu süreci hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZİN GELECEĞİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA ONU YERİNE GETİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör örgütleriyle mücadelemizi tavizsiz ve cesaretle yürütmeye devam edeceğiz. Karşımızdakiler kim olursa olsun, milletimizin izzetine halel getirecek hiçbir davranışa, hiçbir eyleme, hiçbir saldırıya izin vermeyeceğiz. İstiklalimizi ve istikbalimizi canımızın üzerinde tuttuğumuzu hem 15 Temmuz’da, hem de terörle mücadele faaliyetlerimizde ortaya koyduk. Terör örgütlerini bizi tedip etmek için bir sopa olarak kullananlar, girdikleri yanlış yolu çok kısa sürede fark edeceklerdir. Biz sorunlarımızı dostlarımızla, müttefiklerimizle birlikte çözmekten memnuniyet duyarız. Ama bu imkân ortadan kalktığında elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yerimizde de oturmayız. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa, kendi imkânlarımızla onu yerine getirmekten kaçınmadık, kaçınmayacağız.”

“MEVLA’M BUNDAN SONRA DA BİZE YOLUMUZU ŞAŞIRTMASIN”

Bundan sonra AK Parti’nin çeşitli faaliyetlerinde parti yöneticileri ile çok daha fazla birlikte olup istişarede bulunacaklarını, il kongrelerini, genişletilmiş il başkanları toplantılarını, belediye başkanları toplantılarını, toplu açılış törenlerini değerlendirerek mesaide bulunacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada besmeleyi çektik, Bismillah diyerek tekrar yola revan olduk. Rabbim yolumuzu açık etsin. Rabbim bizi sizlere ve milletimize mahcup olmaktan korusun. Rabbim bizleri şafak vakti doğup ezan vakti ölenlerden eylemesin. Rabbim bizleri nereden geldiğini unutup nereye gideceğini şaşıranlardan eylemesin. Bugüne kadar hep “İşaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan” düsturuyla yol yürüdük. Mevla’m bundan sonra da bize yolumuzu şaşırtmasın” temennilerinde bulundu.

“Allah’tan başka zafer sahibi, galip yoktur” diyerek, Türkiye’nin kendisiyle birlikte tüm âlemi İslam’ın geleceği için de yürüttüğü mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmak zorunda olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için Rabbimden bu ülkeye, bu millete güç vermesini, kuvvet vermesini, yardımını esirgememesini niyaz ediyorum” dedi.

“RABBİM HEPİMİZİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDEN, RAHMETİNDEN NASİPDAR EYLESİN”

AK Parti delegelerine 3. Olağanüstü Kongreye gösterdikleri ilgi ve şahsına gösterdiği teveccüh için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu vesileyle 16 Nisan halk oylamasında gerçekten çok ciddi gayretler gösterdiniz. Sizlerle beraber Parlamentoda ve Parlamento dışında Milliyetçi Hareket Partisi başta Sayın Genel Başkanı olmak üzere büyük gayret gösterdiler, gerçekten bu referanduma büyük destek verdiler. Aynı şekilde Büyük Birlik Partisi bu sürece destek veren partilerden oldu. Aynı şekilde HÜDA-PAR destek veren partilerden oldu. Kendilerine de şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının sonunda partililerin yaklaşmakta olan Ramazan ayını tebrik ederek, bu ay boyunca tutacakları oruçların, yapacakları ibadetlerin kabul olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini “Rabbim hepimizi Ramazan’ın bereketinden, rahmetinden nasipdar eylesin diye dua ediyorum. Özellikle memleketlerine dönecek olan kardeşlerime hayırlı, kazasız, belasız yolculuklar diliyorum. Bundan sonraki ilk görüşmemize kadar, kalın sağlıcakla” diyerek tamamladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin