ERKEKLER, KADIN İSTİHDAMINI KONUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ERKEKLER, KADIN İSTİHDAMINI KONUŞTU

Sağlık Bakanlığı Sağlık İletişimi Daire Başkanı Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için işgücünün artırılması, bunun için de kadın istihdamının artırılması gerektiğini söyledi.


Doç. Dr. Altun, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen, “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu”, kapsamında, Sanko çalışanlarına “Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı” konusunu anlattı.

ERKEKLER, KADIN İSTİHDAMINI KONUŞTUKadın erkek eşitliği konusunda uzman olan Doç. Dr. Altun, Sanko Tekstil işletmesinde, ağırlıklı olarak erkek işçilerin katıldığı toplantıda kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi.

ERKEKLER, KADIN İSTİHDAMINI KONUŞTU

Kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinen Doç. Dr. Altun, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Kadın istihdamının artırılmasının, AB sürecinde geliştirilmesi gereken konulardan olduğunu belirten Doç. Dr. Altun, “Türkiye’de çalışma yaşında olan kadınların yüzde 26-30’u çalışıyor. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 60 düzeyinde. Kadınların iş gücüne katılım oranı Almanya’da %66 iken Danimarka’da bu %71 lere kadar çıkmış durumda. Bu oranlar bize şunu gösteriyor; Danimarka’da her 3 kadından 2’si çalışarak üretime katkıda bulunurken Türkiye’de bu 1 kadına bile denk gelmiyor.

Kadınların iş hayatında erkeklerden daha geri planda olmasının ilk nedenlerinden biri olarak öne sürülen şey erkeklerin kadınlardan daha güçlü olmasıdır. Kadınlar evde oturur eve dair işleri yapar, erkekler dışarıdaki işleri yapar. Artık günümüz teknolojisinde çamaşır makinesine çamaşır atmak ile araba kullanmak arasında çok fazla bir fark yoktur. Bu tamamen sizin teknoloji ile kurduğunuz bağ ile ölçülür. Bu nedenle kadınların çalışma yaşamına katılmaları için eğitilmeleri ve motive edilmeleri gerekir. Erkeklerin ise bu konunun eşleri ve kızları için önemli olduğunu kavramaları gerekir.

Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması için işgücü piyasasının geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Altun, “Dünyanın 20 büyük ekonomisinden birisi olduğu ifade edilen Türkiye’nin, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için de bu gereklidir. Şu andaki işgücü verileri ile bu hedeflere ulaşamayız” diye konuştu.

Toplantıya, Sanko Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Ökkeş Cansız, Sanko Holding Personel Koordinatörü Tilal Ulaşlı, mühendisler ve işçiler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ERKEKLER, KADIN İSTİHDAMINI KONUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin