Estetik Operasyonlara ilgi arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya, güzellik algısını değiştirdi

Son yıllarda sosyal medya kullanımının artması ile birlikte dünyada güzellik algısı da değişime uğradı. Bu gelişme ile birlikte estetik operasyonlara olan ilgi arttı. Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Saffet Ulutaş, sosyal medya kuşağının güzellik algısı ve estetik operasyonlara ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Özel Defa Life Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Saffet Ulutaş, estetik operasyonlara ilginin giderek arttığını belirterek, “Tüm dünyada olduğu gibi Gaziantep’te de artış var. İnsanlar daha çok burun, meme vücut şekillendirme ameliyatlarında bizlere başvuruyor. En çok Burun Estetiği Ameliyatları tercih ediliyor. Onun dışında vücuttaki bazı bölgelerde meydana gelen yağlanmalar ve vücut şekillendirme ameliyatları yapıyoruz. Diğer yandan meme ameliyatlarını sık bir şekilde yapıyoruz. Medikal estetikte ise özellikle erkek hastalarımıza saç ekimini geçmiş döneme oranla daha fazla yapıyoruz.” Dedi.

SAÇ EKİMİ VE ESTETİK OPERASYONLARA İLGİ ARTI

Estetik Operasyonlara ilgi arttı

Saç ekimine ilginin son dönemlerde arttığını kaydeden Ulutaş, “Kadın hastalarımızda da saç ekimine ilgi var. Ancak genel olarak erkek hastalarımızda Androjenik Hormonlara bağlı olarak dökülme daha fazla olduğu için saç ekimini daha fazla yapıyoruz. Pandemi süreci nedeniyle biraz azalma gösterse de, Kuzey Irak, Ortadoğu ve Avrupa’dan saç ekimi yaptırmak için gelen hastalarımız oluyor. Saç Ekimi ve Estetik Ameliyatlarda ülkemiz, Avrupa’da ve Dünyada önemli bir mesafe kat etti. Gaziantep’te saç ekimi ve estetik operasyon yaptırmak isteyen hastaların sayısı arttı.”şeklinde konuştu.

TİP MİDE AMELİYATLARININ ARDINDAN ESTETİK AMELİYAT TERCİH EDİLİYOR

Tüp Mide Ameliyatı sonrasında hastaların estetik operasyonlar yaptırmak üzere başvuruda bulunduğunu kaydeden Ulutaş, “Tüp Mide Ameliyatı sonrasında hastalar hızlı kilo veriyorlar. Hızlı kilo vermeye bağlı olarak vücutta sarkmalar, cilt fazlalıkları ve bölgesel şekil bozuklukları çok fazla olabiliyor. Hastalarımıza bizim önerimiz; Tüp Mide Ameliyatı yaptırıldıktan ideal kiloya ulaşılmasının ardından operasyon yapmayı tercih ediyoruz. Tüp Mide Ameliyatının yapılmasının ardından Diyetisyen takiplerini yaptıktan sonra ideal kilolarına ulaşınca, kombine ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz.”

ESTETİK İŞLEMLERİNDE HASTANELER TERCİH EDİLMELİ

Güzellik Merkezlerinde gerçekleştirilen estetik operasyonlara değinen Ulutaş, “Kesinlikle medikal estetik işlemlerinin, güzellik merkezlerinde ve ehil olmayan ellerde yaptırılmaması gerekiyor. Medikal Estetik İşlemlerini yapma ruhsatı bulunan kişiler tarafından, öncelikle hekimler tarafından yapılması gerekiyor. Muayenehane koşullarında veya hastane şartlarında bu işlemleri yaptırmaları gerekiyor. Bu merkezlere başvuran hastaların, yapılacak işlemleri muhakkak sorgulamaları gerekiyor. İşlemi yapacak kişilerin, işin uzmanı olup olmadığına, işlem sırasında kullanılacak ürünlerin hangileri olduğuna bakmaları gerekiyor. Piyasada ne yazık ki birçok sahte ürün var. Bundan dolayı araştırmaları iyi yapmaları gerekiyor. Muayenehane ve hastanelerde hijyen şartları iyi olduğu için buraların tercih edilmelidir” ifadelerini kullandı.

GÜZELLİK ALGISI DEĞİŞTİ…

Son yıllarda estetik operasyonlarda sosyal medyanın büyük etkisi olduğunu kaydeden Ulutaş, “Sosyal medya kullanımının artmasına bağlı olarak estetik operasyonlar çok arttı. Özellikle selfie çekmek ve fotoğraf çekimlerinin sosyal medyada paylaşılması nedeniyle insanların güzellik algıları değişti. Estetik ameliyatları daha sık bir şekilde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Estetik Operasyonlara ilgi arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin