EVREN’E KILIÇ GİBİ CEVAP

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EVREN’E KILIÇ GİBİ CEVAPEVREN’E KILIÇ GİBİ CEVAPBAKAN KILIÇ’TAN EVREN’İ ZORA SOKACAK CEVAP

“Bizi yargılayamazsınız. Biz kurucu hükümetiz. Şu anda olsa yine darbe yaparız” diyen Kenan Evren’e ‘Kılıç’ gibi cevap geldi.

TRT TÜRK’te yayınlanan, gazeteci ve yazar Ömer Şahin’in sunduğu “Görüş Farkı” programına konuk olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Kenan Evren’in “Bizi yargılayamazsınız. Biz kurucu hükümetiz. Şu anda olsa yine darbe yaparız” sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Kılıç, “Kenan Paşa’nın ‘Bizi yargılayamazsınız’ cümlesi bana çok garip gelmedi. Kendisinden beklenen bir cümle; ama kendilerinin derdest edip hapishanelere götürdükleri, yargıladıkları milletin oylarıyla seçilen iktidar değil miydi?” cevabını verdi.

12 Eylül darbecilerinin yargılanması hakkındaki görüşleri sorulan Bakan Kılıç, 82 Anayasası’nın darbeciler tarafından hazırlandığını hatırlatarak, “Böyle olduğu için anayasada darbelere karşı kesin ve net bir vurgu yok. O nedenle Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacı var. Kenan Paşa’nın ‘Bizi yargılayamazsınız’ cümlesi bana çok garip gelmedi. Kendisinden beklenen bir cümle; ama kendilerinin derdest edip hapishanelere götürdükleri, yargıladıkları milletin oylarıyla seçilen iktidar değil miydi? O insanların siyasi haklarını ellerinden aldılar. Yüz binlerce insanı yasaklı hale getirdiler. Yüzlerce insan yargı sonrası darağacında değil onun öncesinde sorgu safhasında cezaevlerinde, işkenceler sırasında hayatını kaybetti.  Bunlar yargılanmayacak da Allah aşkına ne yargılanacak? Yaşının çok ileri olması, sağlık durumunun elverişsiz olması, her ne olursa olsun bu yargı haklı bir yargıdır” dedi.

EVREN’E KILIÇ GİBİ CEVAP

2010’daki anayasa değişikliği görüşmelerinde muhalefetin 12 Eylül’ün yargılanamayacağı şeklindeki iddialarını hatırlatan Bakan Kılıç,  “İşte darbeciler yargılanıyor. Mahkemelerinde buz gibi yargılama hakkı var. Yüzde yüz anayasal hak. Yüzde yüz hukuktan doğan hak. Hukuk kendini koruyamayacaksa, anayasa kendini koruyamayacaksa, hukuk ve anayasa milli iradenin seçtiklerini koruyamayacaksa o devletin adı hukuk devleti olmaz ki zaten. Bal gibi de sonuna kadar yargılanacaklar” ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, darbecilerin adlarının birçok yerden silinmesiyle ilgili olarak gelen bir soruya şöyle cevap verdi: “Biz Erzurum’da Cemal Gürsel Stadyumu’ndan tabelayı indirdik. Kazım Karabekir Stadyumu yaptık. Hiç bir husumet gütmeksizin sadece demokrasiye olan saygımız ve milli iradeye olan inancımızdan dolayı varsa kalan tabelaların tamamını indireceğiz. Bu ülkede milli iradeyi yok sayanların üzerinden paletle geçenlerin bir gün saygınlıklarını tümüyle kaybettiklerini herkesin görmesi lazım”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EVREN’E KILIÇ GİBİ CEVAP

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin