Festival ateşi dünya barışı için yandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Festival ateşi dünya barışı için yandı

Akademik başarıları yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle yarım asırdır Türkiye’ye hizmet veren GKV Özel Okullarının 11. Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği 11. Uluslar arası Halkoyunları Festivali festival ateşinin yakılmasıyla birlikte start aldı. Konuk ülke ekiplerinin ilk gösterileri göz kamaştırdı.

Gaziantep’in ilk ve tek tescilli Uluslar arası Halkoyunları Festivali olma özelliği yanında kesintisiz uzun yıllardır her yıl Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilen GKV 11.Uluslararası Halkoyunları Festivali ülkemiz ve dünya barışı için yakılan festival ateşiyle start aldı. GKV eğitim kampusunda düzenlenen açılış törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Rektör. Prof. Dr. M. Remzi Sanver,  İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Mehmet Yağcı, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, yönetim ve mütevelli kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr Atanur Vergili ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen açılış töreninde Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan sosyal ve kültürel faaliyetlerin eğitimdeki önemine değinerek “GKV Özel Okulları yarım asırdır ülkemize, milletimize, ulusumuza hizmet eden bir eğitim kurumumuz. Başarıdan başarıya koşan bu eğitim kurumumuzun Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un şansında bütün GKV ailesini yürekten kutluyorum. Ülkemize eğitim alanında 50 yıldır hizmet veren bu güzide kurumumuzun başta idareci ve öğretmenleri olamak üzere, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Marka şehrimizin marka okulunda gerçekleştirilen 11. Uluslar arası Halkoyunları Festivaline katılan bütün ülke temsilcilerine hoş geldiniz diyor, başarılı bir festival geçmesini diliyorum” dedi.

Eğitim ve kültür sanat iç içe olmak zorundadır

Eğitim alanındaki kalkınmanın önemine değinen Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın’da açılış konuşmasında eğitimin önemine değinerek “Yarım asırlık eğitime katkının sağlandığı bu güzel kurumda eğitime yapılan hizmetlerden dolayı GKV Özel Okullarını ve özellikle Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’un şansında bütün GKV ailesini yürekten kutluyorum. Bu başarıların devamını diliyorum. Eğitim dışında sanata ve kültüre verilen önem elbette büyük önem taşımaktadır. Eğitim kurumlarımızı da, bilime, sanata, teknolojiye ve diğer sosyal faaliyetlere önem verilmesi bireysel gelişimde öğrencilerimizin kişisel gelişimine büyük katkılar sağlamaktadır. Başka ülkelerden getirilen bu ekipler öğrencilerimizin vizyonunu açtığı gibi dünyamızda arzu edilen barış ve istikrar ortamının gelişmesi ve önemli katkı sağlanmasını da gündeme getiriyor. Bu tür faaliyetler elbette dünya barışı içinde önemlidir. Bu faaliyetler ülkemizin tanıtılması kadar etkinliğe katılan ülkelerin de kendilerini tanıtması açısından önemlidir. Böyle etkinlikleri önemsiyoruz. Gaziantep’in markalaşma ve sanayileşme sürecindeki başarılarının eğitimde de gösterebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda Gaziantep Kolej Vakfı’nın gayretlerini, çalışmalarını önemsiyorum. İlçemizin ve Gaziantep’in eğitim alanındaki çıtasının yükseltilmesinde destek veren ve emek veren bütün GKV’lileri yürekten kutluyorum” dedi.

GKV Gaziantep’in yüz akıdır

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının Gaziantep’in ve Türkiye’nin yüz akı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin “Dolu dolu bir eğitim öğretim yılı geçirmekteyiz. Başarılarla dolu eğitim yaşamında 50.yılını geride bırakan GKV Özel Okulları ülkemizin ve Gaziantep’in yüz akıdır. Bir çok uluslar arası başarılarda adından sıkça söz ettiren GKV Özel Okulları eğitim öğretim yılı içerisindeki sosyal, kültürel ve sanatsal başarılarıyla da isminden söz ettirmektedir. Bu gün İstanbul’un Fethi Programındaki üstün başarı ve azmiyle de GKV Özel Okulları öğretmen ve idarecileri kentimizin takdirini kazanmıştır. Bu yıl 11.si gerçekleştirilen Uluslar arası Halk Oyunları Festivali ve Bilim Kültür Sanat etkinlikleri tıpkı GKV gibi Gaziantep’te markalaşmış etkinlikler arasında yer almaktadır. Bu organizasyonlara emeği geçen Başta GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy olmak üzere herkesi yürekten kutluyor, ülkemize gelen yabancı ülke heyet ve temsilcilerini yürekten kutluyorum, başarılı bir festival geçmesini diliyorum” dedi.

GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy

Etkinliklerimiz, paylaşma, dayanışma ve topluma hizmet odaklıdır

GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy festival konuşmasında “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50. yılına girmenin heyecan ve onurunu birlikte yaşamaktayız. 1963 yılında koyduğumuz hedefleri birer birer gerçekleştirerek neredeyse tam kapasitesine ulaşan çok güçlü bir eğitim kurumu ve marka olma yolunda önemli aşamalar kaydetmekteyiz.  Bu özgüvenle ileriye dönük daha büyük girişimler yapabilecek duruma geldik. Okullarımızın eğitim, bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında sürekli artan başarıları kamuoyunda takdirle karşılanmaktadır. Velilerimizin ve Gaziantep halkının güven ve desteğinden aldığımız güçle okullarımızı ikinci elli yıla taşımak sorumluluğumuzu artırmaktadır. Bu da, yaşadığımız hızlı çevresel gelişmelere karşı dinamik, duyarlı ve yerinde hamleler yapmamızı zorunlu kılmaktadır. Eğitimde akılcı ve etkin yöntemler uygulamanın yanı sıra kurumsal gelişim çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Güçlü ve deneyimli yönetici ve öğretmen kadromuzla, gereksinim duyduğumuz konularda aldığımız danışmanlık hizmetleriyle, kuruluşumuzdan bugüne sürekli olarak artan ivmeyle yarınlara umutla bakıyoruz.

Bu yıl 11. sini düzenleyeceğimiz GKV Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Bahar Şöleni ve Bilim Sanat etkinliğimizin amacı ortak coşkuyu, heyecanı, paylaşımı, dayanışmayı, topluma hizmeti ve ekip çalışmasına teşvik etmektir. Öğrencilerimizi bu duygularla donatarak eğitmek ve topluma ve ülkesine yararlı bireyler yetişmelerini sağlamaktır. Toplumsal dayanışmanın ruhunu oluşturan bu amacın gerçekleştiğini görmek bizleri çok mutlu etmektedir.

Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde bize her türlü desteği veren ve yardımlarını esirgemeyen Gaziantep Valiliğine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve diğer yerel yönetimlerle Emniyet Müdürlüğüne, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Genel Müdürümüz Sayın Dr. Atanur Vergili’nin şahsında tüm GKV yönetici, öğretmen ve çalışanlarına, özverili çaba ve çalışmalarıyla her yıl dünyanın değişik ülkelerinden birbirinden güzel halkoyunları ekiplerinin okulumuzda gösteri yapmalarını sağlayan Sayın Osman Kıratlı’ya, etkinliklerimizin kamuoyuna duyurulmasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı yerel ve ulusal medya kuruluşlarımıza özellikle teşekkür ederim. Ayrıca, her türlü karşılıksız katkılarıyla festivalimizi renklendiren ve canlandıran çok değerli velilerimize ve kolej dostlarına huzurlarınızda teşekkürlerimi arz etmekten büyük bir mutluluk duymaktayım” dedi. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy konuşmasının ardından Ukrayna, Romanya, KKTC, Türkiye, Hindistan, Çuvaşistan, Gürcistan ve İnguşetya temsilcilerine katılımlarından dolayı birer plaket verdi.

Festival ateşi dünya barışı için yakıldı

Yapılan konuşmaların ardından konuk ülke temsilcileri ve açılışa katılan protokol üyelerinin katılımıyla festival ateşi dünya barışı için GKV Özel Okulları eğitim kampusunda 11.kez yakıldı. Ateşin festival süresince söndürülmeyeceği ifade edildi. Daha sonra festivale katılan Ukrayna, Romanya, KKTC, Türkiye, Hindistan, Çuvaşistan, Gürcistan ve İnguşetya ilk gösterilerini gerçekleştirdi. Büyük bir davetli topluluğunun büyük bir heyecanla izlediği etkinlikler gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Festival etkinliklerinin dört gün süre ile devam edeceği de ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Festival ateşi dünya barışı için yandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin