Fikir Grubu’ndan CHP Yöneticilerine çağrı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fikir Grubu’ndan CHP Yöneticilerine çağrı

“Çözüm Gaziantep’te”

2018 yılında toplumun tüm kesimlerini içine alarak kurulan CHP’li eski il ve ilçe yöneticilerinin de yer aldığı Gaziantep Fikir Grubu, CHP’de yaşanan gelişmeler ile ilgili CHP Genel Merkezi’ne çağrıda bulundu. Fikir Grubu üyeleri, Ocak ayında yapılması beklenen CHP İl Kongresi öncesi, son dönemde gazetelerde çıkan haberlere tepki gösterdi. Gaziantep Fikir Grubu’nun Gaziantep’in daha iyi yönetilmesi için elini taşın altına koyan gönüllüler tarafından kurulduğunu kaydeden Erçöçen, 14 aydır yönetim krizinin yaşandığı CHP Gaziantep İl ve ilçe Örgütlerindeki krizin partililer ve CHP’ye oy veren 168 bin Gazianteplinin katılımıyla çözülebileceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez Yöneticilerini Gaziantep’e davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep’te 14 aydan bu yana devam eden yönetim krizinin çözüldüğüne dair haberler, gazetelerde yer alırken, parti içerisinde ciddi bir hareketliliğe neden oldu. Söz konusu haberlerle ilgili Gaziantep Fikir Grubu üyeleri bir açıklama yayınladı.

“İKİ İSMİN OLUŞTURACAĞI YÖNETİMLE BU KRİZ ÇÖZÜLEMEZ”

CHP Gaziantep İl ve ilçe yönetimlerinin 14 aydan bu yana yönetimsiz olduğunu kaydeden Fikir Grubu Koordinatörü Mehmet Erçöçen, “Gaziantep’in daha iyi yönetilmesi için elini taşın altına koyan gönüllüler tarafından kurulmuş bir grubuz. Bu grup içerisinde daha önce CHP İl Başkanlığı görevinde bulunmuş beş isim, il ve ilçe yöneticileri, iş adamları, sanayici, esnaf, çiftçi gibi toplumun hemen her kesiminden isimler yer alıyor. Yaklaşık 14 aydır İl ve İlçe Yönetimlerinin görevde olmadığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde, yeni yönetimin oluşturulmasını bekliyoruz. Önceki gün Ocak ayında kongrenin yapılacağına dair haberler gazetelerde yer aldı. Bu haberlerde Mehmet Neşet Uçar ve Reis Reisoğlu’nun başkanlık için anlaştığı ve krizin çözüldüğü yönünde açıklamalar yer aldı.

Biz Fikir Grubu olarak öncelikle belirletmek isteriz ki; bizim tepkimiz bu iki isme değil, birkaç ismin bir araya gelip, CHP İl Örgütünün dizayn edilmeye çalışılmasınadır. Bu haberler, 14 aydır İl ve İlçe Yönetimlerinin oluşturulmasını bekleyen partililer, CHP’ye oy vermiş olan 168 bin gönüllü üye büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. 14 ay yönetimsiz kalmış bir parti, bu sürecin sonunda iki ismin oluşturacağı yönetimle bu sorunu çözemez.” dedi.

“AYNI ŞEYİ YAPARAK FARKLI SONUCA ULAŞILAMAZ”

Erçöçen, “Gaziantep Fikir Grubu olarak misyonumuz gereği hem parti örgütü hem de Genel Merkez Yöneticilerini uyarmak açısından, bu bildiriyi yayımlamayı gerekli gördük. Hem parti örgütüne hem de CHP Genel Merkez yöneticilerine çağrımız, parti kamuoyunun ve Gaziantep’ten CHP’ye oy veren 168 bin kişinin beklentilerine cevap verecek, Gaziantep’te yaşanan sorunu kökten çözecek, dar grupçu siyaset anlayışından uzak, CHP’ye gönül vermiş olan kesimlerin tamamını kucaklayacak bir kadro ve yapı oluşturmak için onlarla bir araya gelmek gerekir. Eski yapı ve isimlerle devam etmek sorunları çözmedi, çözmeyecektir. Aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar almanın mümkün olmadığının anlaşılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“UMUT IŞIĞI UYANDIRACAK KADROLARA İHTİYAÇ VAR”

Genel Merkez yöneticilerini Gaziantep’e davet eden Erçöçen “Sorunun Gaziantep içerisinde çözüleceği inancıyla, Genel Merkez Yöneticilerini Gaziantep’e davet ediyoruz. Bu konunun ana sahibi CHP’ye oy veren 168 bin Gazianteplidir. 300 binin üzerindeki kararsız seçmenin CHP’ye oy verebilmesinin koşulu, CHP’nin Gaziantep’teki algısının kişiler üzerinden değil, kadrolar üzerinden olduğunun gösterilmesine ihtiyaç vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fikir Grubu’ndan CHP Yöneticilerine çağrı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin