FİLİSTİN BAYRAĞI BM’DE DALGALANACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FİLİSTİN BAYRAĞI BM'DE DALGALANACAK BM’deki oylamada 138 evet 9 hayır’la Filistin’in üye olmayan ”gözlemci devlet” statüsü kabul edildi.

Filistin’in 138 evet 9 hayır oyu ile BM’deki oylamayla “üye olmayan gözlemci devlet” statüsüne kavuştu.

Filistin, bugün BM Genel Kurulu’nda Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da katıldığı “Filistin Sorunu” başlıklı oturumda halen “gözlemci kuruluş” olan statüsünü “üye olmayan gözlemci devlet” statüsüne çıkarmayı başardı.

Oylama öncesinde, Şimdiye kadar 132 ülkenin Filistin Devleti’ni tanıdığı göz önüne alındığında, “üye olmayan gözlemci devlet” statüsü için yapılacak oylamanın, tasarı için red oyu kullanacağını açıklayan üyelere rağmen olumlu sonuçlanması bekleniyordu.

Bu oylama Filistin’in artık BM’de bir devlet olarak kabul edilmesi anlamına geliyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu öncesinde New York’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşmesinde ‘İnşallah Filistin, BM Genel Kurulu’nda ‘üye olmayan devlet’ statüsüyle devlet niteliği kazanmış olacak’ ifadelerini kullanan Davutoğlu, ‘Ümit ederiz ki en kısa zamanda tam devlet statüsüyle Filistin bayrağı BM’de dalgalanacaktır’ demişti. Maliki’nin Genel Kuruldan sonra kutlamayı Türkiye’de yapacaklarını söylemesi sevindirici bulunurken Yunanistan’ın evet oyu kullanması da bir o kadar ilginç karşılandı ve Filistinlilerin gönlünü kazandı.

192 üyesi bulunan BM’deki oylamada 138 oyla Gözlemci Devlet statüsüne kavuşan Filistin’de büyük sevinç yaşanıken artık tam devlet statüsüyle Filistin bayrağı BM’de dalgalanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FİLİSTİN BAYRAĞI BM’DE DALGALANACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin