FIS SNOWBOARD PGS WORLD CUP’ta final heyecanı ERCİYES’te yaşandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ‘FIS Snowboard PGS Dünya Kupası’nın final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin destekleriyle, 27 Şubat 2016 Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı’da gerçekleşti.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kayseri Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de izlediği yarış büyük bir mücadeleye sahne oldu. Kadınlarda Ester Ledecka, erkeklerde ise Andreas Progmmegger Kayseri etabını ilk sırada tamamlarken sezonu kadınlarda Ester Ledecka, erkeklerde ise Andrey Sobolev şampiyon olarak tamamladı. Ledecka kristal küre ödülünü Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın elinden alırken Sobolev’e ise kristal küreyi Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal verdi.

Türkiye’de spor kültürünün geliştirilmesi adına önemli adımlardan biri olan ‘FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Erciyes Etabı’ Erciyes’te gerçekleşti. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin desteklediği yarış zorlu hava şartları ve nefes kesen anlara sahne oldu. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kayseri Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik takip ettiği yarışta yaklaşık 100 snowboard yarışçısı yer aldı.

Türkiye’de ilk kez bir kış merkezinde, paralel slalom olarak gerçekleşen şampiyonayı kadınlarda Ester Ledecka, erkeklerde ise Andrey Sobolev birinci olarak tamamlayarak, kristal kürenin sahibi oldu. Slovenya ve Avusturya’da gerçekleşen yarışlarından ardından Kayseri etabını ise, Kadınlarda Ester Ledecka, erkeklerde ise Andreas Progmmegger kazandı. ‘FIS Snowboard PGS Dünya Kupası’nın kadın şampiyonu Ester Ledecka’ya kristal küre ödülü Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş verirken, erkek şampiyon Andrey Sobolev ise kristal küreyi Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın elinden aldı.

Zorlu hava şartlarının yaşandığı ve heyecanın doruğa çıktığı yarış sonrası sporseverler, DJ’ler eşlinde eğlenceli bir gün geçirdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FIS SNOWBOARD PGS WORLD CUP’ta final heyecanı ERCİYES’te yaşandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin