Fıstık Üreticileri Bir Avuç Fırsatçının Elinde Heba Oluyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fıstık üreminde dönem dönem yaşanan rekolte fazlalığı veya rekolte azlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmakaya, konuyu Meclise taşımaya hazırlanıyor.

Yılmazaya, “Geçen sene 55 liraya satılan fıstık bu sene 37 liradan üreticinin elinden alınmaya çalışılıyor. Eğer fıstıktaki üretim ve pazarlama süreci devlet tarafından kontrol atına alınmazsa, maalesef bu iş fırsatçılara kalıyor!” dedi.

“Devletin fıstık üretiminde yaşanan sürecin kontrolünü elinde bulundurarak gerekli adımları biran önce atması, üreticiyi ve tüketiciyi koruyacak argümanları hayata geçirmesi çok önemli” diyen Yılmazkaya’ “Eğer fıstıktaki üretim ve pazarlama süreci devlet tarafından kontrol atına alınmazsa, maalesef bu iş fırsatçılara kalıyor” ifadelerini kullandı.

Fıstık Üreticilerinin İsyanını Hükümet Tarafından Duyan Yok!

Fıstık Üreticileri Bir Avuç Fırsatçının Elinde Heba Oluyor!

Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde halk arasında “yeşil altın” olarak nitelendirilen ve aynı zamanda da bölgenin yöresel lezzetlerinden olan Antep fıstığında fiyat tekeli hem üretici ve hem de tüketiciyi olumsuz etkiliyor.

Türkiye’nin iç piyasa, baklava ve çikolata üretimi ile ihracatta dahil yıllık Antep fıstığı ihtiyacının 120-130 bin ton olduğu gerçeğinden yola çıkarak bir düzenleme getirilmeli.

Stratejik öneme sahip olan Antep fıstığına alan bazlı destek verilmesi gerek. Rekoltenin yüksek olduğu yıllarda, bir müdahale kuruluşunun Antep fıstığını depolaması ve rekoltenin az olduğu yılda piyasaya arz etmesi gerek.

Antep fıstığı üretimine ilişkin yapılan rekolte çalışmalarında ortaya konulan sonuçların, reel rakamları tam olarak yansıtmaması, üreticinin fiyat politikasını etkiliyor.

Devlet sürecin kontrolünü elinde bulunduracak gerekli argümanları oluşturmazsa maalesef bu iş fırsatçılara kalıyor.

Gaziantep’in ve bölgenin önemli tarımsal ve endüstriyel ürünü olan Antep fıstığında bu yıl rekoltenin yüksek olmasını fırsata çevirmek isteyen stokçular fıstığı düşük alıp pahalıya satmak istiyor.

Bu kurulan düzen, bu işe emek veren üreticileri sömürmekten başka bir şey değil.

Hükümetin bu konuda düzenleyici politikaları biran önce hayata geçirmesi gerek…” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fıstık Üreticileri Bir Avuç Fırsatçının Elinde Heba Oluyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin