Fiyat Artışlarının önüne geçmek için denetimler devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimler devam ediyor.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada Gaziantep İl Ticaret Müdürlüğü tarafından market, eczane ve medikal firmalara yönelik yapılan denetimlerde haksız fiyat artışlarına dair şikayetlerin değerlendirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada:

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 9 Mart 2020 tarihinden bu yana İl genelinde market, eczane ve medikal ürün firmalarına muhtelif zamanlarda denetimler gerçekleştirilmiştir.

Bununla birlikte rutin denetimlere ek olarak haksız fiyat artışlarına dair şikayetlerin değerlendirildiği ALO 189 ihbar hattına aynı tarihten bugüne kadar yapılan bütün şikayetler denetimler vasıtasıyla kontrol edilmiş ve söz konusu hatta toplamda 690 ihbar yapılmıştır.

Ayrıca Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Market Eczane ve diğer işyerlerinde tüketicilerin sosyal mesafe kuralına uymaları ve koruyucu maske takmaları konusunda işyerlerinde alınan tedbirler denetlenmiş, kurala uymayan ya da yetersiz tedbir alan işyerleri bilgilendirilmiştir. Bilgilendirme yapılan işyerlerine bir sonraki denetimde kural ihlali görülmesi halinde idari ceza uygulanacağı konusunda uyarıda bulunulmuştur.

Söz konusu tarihten bu yana yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı uyguladığı tespit edilen firmalar Ticaret Bakanlığı’na bildirilmiş ve Bakanlık tarafından firmaların bir kısmına bugüne kadar 125 Bin TL para cezası verilmiş olup, tespiti yapılarak Bakanlığa bildirilen diğer firmalara ceza yazılma süreci devam etmektedir.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fiyat Artışlarının önüne geçmek için denetimler devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin