GALVANİZ FABRİKASINDA PATLAMA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GALVANİZ FABRİKASINDA PATLAMA Gaziantep 4. Organize Sanayi bölgesindeki Güneydoğu Galvaniz Fabrikası’nda buhar kazasında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken 7 kişide yaralandı. Bir kişinin de kayıp olduğu patlamada fabrika çalışanları ve yakınları büyük panik yaşarken yakınlarından haber alamayanlar sinir krizi geçirdi.

Güneydoğu Bölgesinin en büyük galvaniz fabrikası olan Güneydoğu Galvaniz’de sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 1 kişiden ise hala haber alınamadı. Sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya sebep olan buhar kazanının bir gün önce tadilat gördüğü belirlendi. Yaralanan 7 kişi çevre hastanelere sevk edilirken olay yerine gelen işçi yakınları, yakınlarından haber alamayınca sinir krizi geçirdi. Patlamanın şiddetiyle tesislerdeki yaklaşık 1 kilometrekarelik alanda büyük hasar meydana gelirken, cesetlerin parçalanması, patlama yerinde içine girilemeyen bir asit havuzunun bulunması nedeniyle ölenlerin kimliklerinin belirlenmesinde güçlük çekildi. Parçalanan cesetler kimlik tespiti için adli tıp kurumuna götürüldü.

Cehenneme dönen olay yerinde yaklaşık 26 kişinin olduğu belirlendi. Ayakta tedavi gören bazı işçiler olayın şokunu üstünden atamadığı için konuşmakta güçlük çekti.

GALVANİZ FABRİKASINDA PATLAMATÜM GAZİANTEP YARDIMA KOŞTU

Patlamanın etkisi ile yaşanan can pazarına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale derken çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi alan polis işçi yakınlarını teselli etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri, çıkan yangını kısa sürede kontrol altına alırken, ilk önce enkaz altından parçalanan 3 kişinin cesedi çıkartıldı. Yaralılar Ayhan Keklikçi, Ali Uzunlar, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya, Memik Göğüş, Faik Çetin ve Mahmud Abdullah, götürüldükleri 4 ayrı hastanede tedaviye alındı. Tüm yetkililer olay yerine koşarken birçok sanayicide iş yeri sahibini ve işçileri yalnız bırakmadı. Çok üzgün olduğu gözlenen işçilerin mesai arkadaşlarını teselli etmek şehrin sanayicilerine düştü. Şiddetli patlamada tüm Gaziantep işçisi, patronu, bürokratı, siyasetçisi tek yürek oldu. Tanınmayacak durumda olan cesedin kime ait olduğu yakınları tarafından da teşhis edilemeyince DNA eşleştirmesi yapılacağı bildirildi.

PATLAMA NEDENİ YÜKSEK BASINÇ

Gaziantep Vali Yrd. Mevlüt Kurban, buhar kazanının yüksek basınç nedeniyle patlamış olabileceği üzerinde durulduğunu Cumhuriyet Savcılığı’nın inceleme başlattığını, bilirkişi incelemesi sonrası bu durumun açıklık kazanabileceğini söyledi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de olayda 7 kişinin öldüğünü açıkladı.

Polis ve itfaiye ekiplerinin patlamanın nedeni konusunda çalışma yaptığını belirten Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Buhar kazanında patlama meydana gelmiş, galvanizleri taşıyan vinçler de patlamanın etkisiyle devrilmiş” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, buhar kazanının neden olduğu söylenen patlamayla ilgili araştırmalarının devam ettiğini söyledi. Ömer Yalım, “Olay yerinde büyük hasar meydana gelmiş, duvar patlamış. Patlamanın buhar kazanının tahliye borularında sıkışma meydana gelmiş. Bu fark edilemeyince büyük bir patlama olmuş” diyerek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

GALVANİZ FABRİKASINDA PATLAMAÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Gaziantep Adli Tıp Kurumu Merkezi’nde otopsi çalışması devam ederken ölenlerin Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan, Kenan Kaya ile Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad olduğu belirlendi.

Adli Tıp Kurumu’na gelen Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, olayda hayatını kaybeden 7 kişinin de otopsisinin yapıldığını söyledi. Patlamada ölen 2 Suriyelinin cenazeleri ise ülkelerine götürülmek üzere aileleri tarafından alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GALVANİZ FABRİKASINDA PATLAMA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin