GANSAD “Urfa Sıra Gecesi” Düzenlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GANSAD "Urfa Sıra Gecesi" DüzenlendiGansad tarafından dernek binasında “Urfa Sıra Gecesi” düzenlendi.

GANSAD tarafından dernek binasında düzenlenen Urfa Sıra Gecesine Gaziantep Vali Yrd. Müvlüd Kurban, Vali Yrd. Mehmet Taşdöğen, Vali Yrd. Cemalettin Özdemir, İl Kültür ve TURİZM Müdürü Salih Efiloğlu, GANSAD Başkanı Ahmet Onurlu, Sanatçı Ateş Ali, ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, Futbol İl Temsilcisi Güngör Sönmez, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özdemir, Başak Ajans Sahibi Mezine Sırakaya ve Gaziantepli sanatçılar katıldı.

Düzenlenen gecede onur konuğu olan Ateş Ali sevilen parçalarıyla dinleyenleri büyüledi. “Kurtların Vadisinde” türküsü ile gönüllerde taht kuran Ateş Ali, Gaziantep’te olmaktan mutlu olduğunu belirterek kendisini misafir eden GANSAD Başkanı Ahmet Onurlu’ya teşekkür etti.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüd Kurban yaptığı konuşmada. “Öncelikle bu geceyi GANSAD "Urfa Sıra Gecesi" Düzenlendidüzenleyen Ahmet Onurlu’ya teşekkür ediyorum. Yerel sanatçılarımızın bizim için önemi ve değeri büyük. Her alanda kendilerini desteklememiz gerekiyor. Urfa Sıra Gecesi grubuna da söyledikleri o güzel türküler için yine teşekkür ediyorum. Anadolu’nun bağrından kopan ve o çok kıymetli ozanlarımızın dilinden dökülen eşsiz türküleri dinlemekten çok keyif aldım. Değerli sanatçımız Ali Ateş’in de bu gece ayrı bir renk kattığını belirtmek isterim. Muhteşem bir ses ve bağlama ustadının burada onur konuğumuz olması bizim için onurdur. Kendisine de söylediği o güzel türküler için teşekkür ediyorum ve Gaziantep’te “Karayılan” türküsüne çekeceği klip için de elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek isterim. Kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

GANSAD "Urfa Sıra Gecesi" DüzenlendiAnadolu kültürlerinin her birinin ayrı bir güzelliğe ve özelliğe sahip olduğuna işaret eden Efiloğlu, “Çeşitli yörelerin kültürlerini yaşatmaya çalışan gruplar yurt içinde ve dışında birçok etkinliğe katılıyor. Biz de bu durumdan çok memnun oluyoruz. Buna benzer grupların Gaziantep’te de olması ve artırılması gerekmektedir. Elimizden geldiğince kültürümüzü gittiğimiz kentlerde en iyi şekilde tanıtıyoruz. Her kültürün kendine has özelliği ve güzelliği vardır. Bu gecede Türkiye’nin değişik yörelerinden çok güzel türküler dinledik ” diye konuştu.

Geceye katılan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir ve diğer katılımcılar,  geceye katılan sanatçılara teşekkür ederek her zaman kendilerine destek olacağını ve Gaziantep’te bu tür gecelerin daha çok düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca etkinlik kapsamında sahnede yapılan çiğ köfte protokol üyeleri ile izleyenlere ikram edildi.

Değişik yörelere ait türküleri hep birlikte söyleyerek eğlenen katılımcılar gecenin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GANSAD “Urfa Sıra Gecesi” Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin