GAPGİAD – İŞKUR EL ELE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAPGİAD – İŞKUR EL ELEGAPGİAD iş arayanlarla işverenleri bir platformda buluşturarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

GAPGİAD dernek binasında düzenlenen toplantıya İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin, GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan, dernek üyeleri, işverenler ve iş arayanlar katıldı.

Ülkemiz de yaşanan işçi- işveren probleminin en önemli sebebi, iş arayanla işverenin doğru platformda bir araya gelememesidir diyen Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan açılış konuşmasında “İstihdam; sermaye, üretim, kapasite gibi etkenleri içinde barındıran ekonomi için oldukça önemli bir fonksiyondur o yüzden iş arayanla, işveren doğru platform da bir araya gelmelidir. İşkur bunun için doğru merkezdir.  GAPGİAD olarak üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları organize ediyoruz. İŞKUR hizmeti, işverenlerin ve iş arayanların ayağına kadar getiriyor. Takdirle izliyoruz ayrıca istihdam teşvikleri ile ilgili çok güzel gelişmeler var. Bu toplantıyı organize etmemizdeki en önemli etken, bu güzelliklerin ve yeniliklerin üyelerimize daha net ve kaynağından aktarılmasıdır. Bundan dolayı İŞKUR Müdürümüz Sıraç Ekin’i davet ettik. Bizi kırmayıp programımıza katıldığında dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

GAPGİAD – İŞKUR EL ELEGaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Sıraç Ekin, kurumlarının işverenlere sağladığı kolaylıklar hakkında bilgi verirken “Artık, iki eleman çalıştırana bir eleman İŞKUR”dan” dedi. Ekin, GAPGİAD üyelerinin katıldığı toplantıda, Türkiye’nin işsizlikle mücadelede önemli mesafeler aldığını vurguladı. Öncelikle işsizlerin meslek sahibi yapıldığını, istihdam garantili kurslarla işyerinde bu kapsamda işçi çalıştıranların sigorta primlerinin ve maaşlarının İŞKUR tarafından ödendiğini ifade eden Ekin, bunun da işverenlere önemli bir katkı olduğuna dikkati çekti. Ekin, işveren temsilcilerine seslenerek, “İŞKUR, bir hizmet kurumudur, sizler için vardır, sizler yoksanız bizde yokuz. Bizim amacımız sizlersiniz. Siz işverenlerle sıcak ilişkimiz olmazsa sizin talepleriniz bizim kuruma intikal etmezse o zaman biz hiç bir şey yapamayız. İş için gelenlere de yardımcı olamayız. Dolayısıyla işverenlerin memnuniyeti bizim için çok önemli” dedi.

GAPGİAD – İŞKUR EL ELE

İşverenlere düzenli ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Ekin, şöyle devam etti:” İŞKUR çok değişti. İki yönlü bir işimiz var. Ama hizmet noktasında gerçekten büyük gelişme var, bunu haberlerden görüyorsunuz. Artık iki eleman çalıştırana bir eleman bizden! Böyle bir sloganımız var. Bu imkânı size sunmak için bir iki şartımız var. İşe alacağınız üçüncü kişi daha önce sizin çalışanınız olmayacak. İki-üç aya kadar tüm masraflarını İŞKUR üstleniyor. Hangi koşulda olursa olsun. Hangi pozisyonda eleman alırsanız alın İŞKUR’dan alın. Gaziantep’te bize kayıtlı binlerce işsiz var. Bu işsizleri eleman arayan işverenlerimizle bir araya getirmek onlara istihdam oluşturmak temel görevlerimizden. Şimdi İşverenlerimiz İŞKUR’ dan danışmanlarını öğrenip aile hekimliği gibi danışmanlarında ücretsiz hizmet alabilirler. Ayrıca eğitim organize eden firmalarımızın kursiyerlerinin eğitim boyunca İŞKUR maaşını verir, sigortasını yaptırır eğitim boyunca sizden başka bir şeyde istemez. Eleman yetiştirmenin tüm maliyetlerini üstleniyoruz, yeter ki sizin elemana ihtiyacınız olsun” dedi.

Her konuda kendilerine destek olacağını belirten “İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin’e, verdiği destekten dolayı GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan tarafından gecenin anısına plaket verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAPGİAD – İŞKUR EL ELE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin