GARAJ TAPULU DAİRELERE DOĞAL GAZ YOK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GARAJ TAPULU DAİRELERE DOĞAL GAZ YOK!Geçtiğimiz günlerde gündeme oturan ve Türkiye’nin garaj tapulu dairelere sahip tek ili olan Gaziantep bu duruma bir türlü çözüm bulamıyor. Garaj tapulu dairelere bağlanan doğal gaz aboneliğini iptal eden GAZDAŞ yaklaşık bir ay önce sorumluluğu kabul etmedi ve yerel yönetimleri işaret etti.

Gaziantep CHP Milletvekili Dr. Mehmet Şeker garaj tapulu dairelerin doğal gaz aboneliği sorununu TBMM’ne taşıyarak soru önergesi verdi.

Dr. Mehmet Şeker’in soru önergesine İçişleri Bakanı Muammer Güler’den yanıt geldi.

GARAJ TAPULU DAİRELERDE “GAZ” BİLMECESİ

İçişleri Bakanı Güler açıkladı:

“GARAJ TAPULU DAİRELERE DOĞALGAZ YOK”

“İMAR KANUNU GEREĞİ DOĞALGAZ BAĞLANAMIYOR”

CHP’li Şeker:

“KANUN TEKLİFİM KABUL EDİLSİN”

“ GARAJ TAPULU DAİRELERE DE DOĞALGAZ BAĞLANSIN”

Garaj Tapulu dairelere doğalgaz bağlanamıyor. İçişleri Bakanı Güler, mevzuat gereği doğalgaz bağlanamadığını açıklarken, CHP’li Şeker imar kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda garaj tapulu dairelere doğalgaz bağlanabileceğini söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker’in, garaj tapulu dairelerin doğal gaz aboneliğinin iptal edilmesi ve yeni abonelik verilmemesine yönelik soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, garaj tapulu dairelerin imar kanununa aykırı yerleşimler olması nedeniyle doğalgaz aboneliği yapılamadığını açıkladı.

Gaziantep İlinde garaj tapulu meskenlerin resmi kaydının olmadığı için tam sayısının tespit edilemediğini, garaj tapulu daire olarak adlandırılan dairelerden yaklaşık 560 adedine abonelik kaydı yapıldığını ifade eden Bakan Güler şunları söyledi:

“Garaj olarak yapı ruhsatında gösterilen birimlerin daha sonra yüklenici firmalar tarafından meskene dönüştürülerek satılması imar kanununa aykırı bir durum olması gerekçesiyle; bu yerleşim birimlerine doğal gaz bağlantısı yapılıp yapılamayacağı EPDK’ya sorulmuştur.

EPDK’nın 16 Nisan 2012 tarihinde vermiş olduğu cevabi yazısında; ‘yapı ruhsatında garaj, sığınak, çatı vb. olarak belirtilen ancak konut veya işyeri olarak kullanılan yerlere abonelik tahsis edilerek doğal gaz verilmesi ilgili mevzuatta yer almadığı’ belirtilmiştir.  Gaziantep’te garaj tapulu daire olarak adlandırılan dairelerin EPDK’dan gelen yazının GAZDAŞ’a ulaşma tarihi olan 26 Nisan 2012 tarihi itibariyle de abonelik işlemleri durdurulmuştur. Bu yapıların imar kanununa aykırı yerleşimler olması nedeniyle doğalgaz aboneliğinin yapılamadığı anlaşılmıştır”

Bakanın soru önergesine verdiği cevabı değerlendiren CHP Gaziantep milletvekili Dr. Mehmet Şeker de, bu daireleri, ucuz olması nedeniyle alt gelir grubu vatandaşların tercih ettiğini, sadece Gaziantep’te garajdan meskene çevrilerek satılmış on bin civarında daire bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

ÖNEMLİ OLAN, MAĞDURİYETİ GİDERMEKTİR

“Gaziantep’te ‘garaj tapulu’ dairelerin tamamına elektrik ve su abonelikleri verilmiştir. Bu dairelerin elektrik ve su abonelikleri, İmar Kanunu’nun geçici 11 inci maddesi kapsamında verilmektedir. Bu madde ile yapı ruhsatı alınmış ancak iskân ruhsatı alınmamış meskenlerde oturan vatandaşlarımızın elektrik ve su verilmeyerek mağdur edilmesinin önüne geçilmiştir. Ancak mezkûr maddenin doğalgaz aboneliğini kapsamaması nedeniyle, garaj tapulu dairelerde oturan vatandaşlarımıza doğalgaz verilmemektedir.

Verdiğim kanun teklifi ile, sayın Bakanın da gerekçe gösterdiği; İmar Yasası’nın geçici 11 inci maddesinde değişiklik yapılarak yerleşim birimlerinde gaz kullanmak isteyen konutların tamamına hiçbir ayrım yapmaksızın doğal gaz aboneliği sağlanmasını öngördüm. Teklifim yasallaşırsa garaj tapulu dairelerin, sorunu çözülür. Önemli olan vatandaşın mağduriyetini gidermektir”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GARAJ TAPULU DAİRELERE DOĞAL GAZ YOK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin