Gastronomide tehlike çanları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOVİD-19 salgını sonrası başta çalışma hayatı olmak üzere, tatil alışkanlıkları ve yeme-içme tercihlerinin büyük ölçüde değişikliğe uğraması bekleniyor. Hayatın her alanında yaşanacak olan bu değişikliklerden olumsuz etkileneceği tahmin edilen sektörler arasında gastronomi de yer alıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını insanların tatil alışkanlıklarında önemli değişiklikler yapacak. Artık insanlar yurt içi ya da yurt dışı gezilerine daha temkinli yaklaşacak. İnsan hareketlerinin yavaşlaması ile birlikte turizm, özellikle de gastronomi turizmi önemli yara alacak.

YEMEK YEME ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞİYOR

Pandemi süreci ile çalışma hayatı da değişmeye başladı. Yıllardır konuşulan evde çalışma, uzaktan çalışma ya da esnek çalışma gibi modeller pandemi sürecinde uygulanmaya konuldu. Pandemi sonrası bu sürecin daha da hızlanarak artması bekleniyor. Bu yeni çalışma sistemleri insanların yemek yeme alışkanlıklarını da değiştirecek. Pandemi ile birlikte insanların hijyen ve sağlık koşullarına daha fazla dikkat ettiği, virüs kapma ihtimaline karşı mümkünse dışarıda yemek yememeye özen gösterdiği dikkat çekiyor. Bu durumun da gastronomiyi olumsuz etkileyeceği vurgulanıyor.

MUTFAKLAR DAHA ÜRETKEN HALE GELDİ

Diğer taraftan pandemi süreci ile birlikte çalışma hayatındaki insanlar mutfağı yeniden keşfetti. Yıllardır bir kenarda bekleyen yetenekler yeniden ortaya çıktı. İnternet ortamında yemek tarifi veren site ve videoların büyük ilgi gördüğü pandemi sürecinde evlerdeki mutfaklar daha üretken bir hale geldi. Sürecin pandemi sonrası da devam edeceği, bu nedenle de insanların lokanta ve restoranlardan çok yemek ihtiyaçlarını evlerinden karşılayacağı ifade ediliyor.

KENT EKONOMİSİ OLUMSUZ ETKİLENECEK

Gastronomi denilince Gaziantep akla geliyor. Gaziantep ekonomisinde gastronominin önemli yeri bulunuyor. Şehirde faaliyet gösteren on binlerce irili ufaklı lokanta-restaurant, kebapçı, baklavacı, katmerci, simitçi, cafe, kuruyemişçi ve yöresel gıda ürünlerini satan işletmeler gastronomi turizmine hizmet ediyor.  Gastronomideki daralma ile birlikte bu işletmelerin iş hacimleri düşecek, dolayısıyla şehir ekonomisine olumsuz yansımaları olacak.

Gastronomide tehlike çanları!

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gastronomide tehlike çanları!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin