Gastronominin Başkenti Gaziantep’te, Kebap Yiyerek Sağlığınızı Koruyun!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gastronominin Başkenti Gaziantep’in olmazsa olmaz kültürlerinden bir tanesi de ciğer kebabıdır. Ciğer Kebabı denince de ilk akla gelen,  yıllardır müşteri memnuniyeti odaklı, kaliteli ve hijyen hizmet anlayışıyla misafirlerine hizmet veren Ciğerci Hüseyin’dir.

Sağlıklı yaşamın ve Kaliteli yaşamın sakatat yemekten geçtiğini belirten Ciğerci Hüseyin kebabın püf noktalarını  Narkoz Sağlık Dergisi’ne anlattı.

Kebap ustası Hüseyin Baydar, Sağlıklı ve lezzetli bir besin olmasıyla tercih edilen sakatat yemenin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra birçok hastalığı önlediğini belirterek, diyet yapmak isteyenlere de sakatat yemelerini tavsiye etti.

Hüseyin Baydar ömrünü verdiği mesleğinde edindiği tecrübeyi Narkoz Sağlık Dergisi’ne anlattı.

“HEM UCUZ, HEM SAĞLIKLI”

Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Sağlık açısından sakatatın ne kadar faydalı olduğunu doktorlar zaten söylüyor. Canan Karatay’ın da önerdiği gibi et yerine sakatat yemek hem ucuz hem sağlıklı. Biz tabiî ki sağlıkçı değiliz, doktor değiliz. Ancak yıllardır Güneydoğu’nun incisi Gastronominin başkenti Gaziantep’te hizmet veriyoruz. Ben de yiyecek sektörüne hizmet vermiş biri olarak kebap yiyerek sağlıklı kalın diyorum. Sakatat yiyerek sağlığınızı koruyun diyorum. Ciğer, böbrek, kelle, paça, işkembe vb. sakatlar şifa kaynağı. Ayrıca yağ oranı kırmızı ete göre az olduğu için diyet yaparken menünüzde muhakkak sakatat olmalı diye düşünüyorum.

“SAKATAT ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER”

Uzun yıllardır bu sektörde hizmet vermek bize büyük bir tecrübe ve birikim sağladı. Müşterilerimize taze,  günlük ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Sakatat alırken özellikle hayvanın sağlıklı olup olmadığına dikkat ediyor, aynı sürünün sakatatı olmasına özen gösteriyoruz. Hayvanın sağlığı kadar yetiştiricisi de bizim için önemlidir. Güvenilir kişilerle çalışmak, Tarım Bakanlığının denetimlerine uygunluk, veteriner sağlık raporu dikkat edilmesi gereken hususlar. Örneğin: Bakanlık mevzuat ve standartlarına uygun olarak kasaplık yapan esnaflarımızla çalışıyoruz. Çünkü günlük tüketimimiz çok fazla, bazen günlük 100 kg buluyor. Evet!  Sakatat besleyici ve sağlığımız acısından çok değerli bir besin kaynağı. Ancak sakatatını sattığınız hayvanın sağlığı da bir o kadar dikkat edilmesi gereken husus. Ayrıca hijyen de çok önemli!  Vücuda giren zararlı toksik, virüs ve parazit gibi maddeleri depolayan sakatat tüketiminde dikkatli olmanız gerekiyor. Sakatat ve kebap çeşitlerini tanıdığınız bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerde yemelisiniz.

Bizim mutfağımızın ve kültürümüzün vazgeçilmez unsuru kebap çeşitlerimiz tüm Türkiye’de meşhurdur. Gaziantep’e gelip de kebap yemeden gitmek olmaz. Bazı müşterilerimiz “Gaziantep’e geldik. Her gün et yiyoruz kilo aldık. Ama bu lezzetleri denemeden geçmek olmaz. Çok güzel bir mutfak kültürünüz var”  diyor. Tavsiyem kebap yerken çok ekmek tüketmeyin!  Az ama çeşitli tüketin.

B12 vitamini, demir, protein, mineraller ve karbonhidrat yönünden zengin olan sakatat pişirmenin de püf noktaları var.

Gastronominin Başkenti Gaziantep'te, Kebap Yiyerek Sağlığınızı Koruyun!

“KEBAP PİŞİRMEK BAŞLI BAŞINA BİR SANATTIR”

Özellikle kebap yaparken mangalda saf odun kömürü tercih edilmelidir. Doktorlar ve uzmanlar sürekli uyarıyor “Mangaldaki kömür ve kömür tozları, pişirilen besinlerin üzerine sinerek kanserojen etki yaratabilir. Başta mide kanseri olmak üzere yemek borusu ve kalın bağırsak kanserlerine yol açabilir” diyor. Doğrudur. Mangal iyi yanmazsa ve yemek tecrübeli bir kebapçının elinden çıkmazsa sağlıksız olur. İşi bilen, tecrübeli kişilerle çalışmak ve sağlık açısından her tür unsura dikkat etmeye özen göstermeliyiz. Kebap çeşitlerine göre pişirme usullerini bilmek ve uygulamak işin ehline aittir. Her şeyin fazlası tabiî ki vücuda zararlıdır. Onun için düzenli ve mümkünse çeşitleriyle sakatat tüketmek sağlığınıza iyi gelecek ömrünüze ömür katacaktır.

Biz “Ciğerci Hüseyin” olarak markalaştık. Müşterilerimizin saygısını ve güvenini kazandık. Gaziantepli hemşerilerimizi ve Gaziantep’e yolu düşen herkesi mekânımıza bekliyoruz.

Diyoruz ki: Temiz ve güvenli olduğunu bildiğiniz yerlerden, çok fazla olmamak şartı ile tüketeceğiniz sakatatların vücudunuz için hiçbir zararı olmayacaktır. Bilinçli bir tüketim ile sağlığınızı koruyabilirsiniz. Gastronominin başkenti Gaziantep’te kebap yiyerek zayıf kalabilmek veya formda kalabilmek mümkündür. Kebap yiyerek sağlığınızı koruyun!

Gastronominin Başkenti Gaziantep'te, Kebap Yiyerek Sağlığınızı Koruyun!

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gastronominin Başkenti Gaziantep’te, Kebap Yiyerek Sağlığınızı Koruyun!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin