GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

featured
İş İnsanları GAÜN Öğrencilerini İş Hayatına Hazırlayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı yayımladı.

“Şanlı tarihimiz, aziz milletimizin bağımsızlık için verdiği eşi görülmemiş mücadelelerle doludur. Bu mücadeleler neticesinde kurulmuş nice devletin banîsi olma şerefine mazhar olan ecdadımızın, ilelebet payidâr kalmak üzere bizlere emanet ettiği kutsal emanet olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümü hasebiyle aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; hak yolda, aklın, ahlâkın, erdemin, iyiliğin ve adaletin sancağını dalgalandırmak üzere sefere çıkmış inanmışlar ordusunun 97 yıl önceki büyük zaferinin adıdır. Dünya’nın en güzel toprakları üzerine kurulmuş inanç abidesi bu aziz devletin, tarih boyunca olduğu gibi bugün de hem içerde hem dışarda düşmanları varlığını sürdürmektedir. Ancak, çiftçisinden, işçisine, askerinden, polisine, doktorundan, öğretmenine, torunundan, dedesine bu milleti “bir” ve “büyük” yapan her bireyin kendi üzerine düşen vazifesini sonuna kadar inançla ifa etmesi sayesinde, hiç bir haksız taarruz muvaffak olamamıştır.

Özellikle son yıllarda, çok yönlü ve sistematik saldırılara maruz kalmasına, sürekli bir başka mihrak tarafından desteklenen hain terör belasına ve kendi içinde fikir ayrılıkları yaşamasına rağmen, söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu, ayrı sanılan fikirlerin bile, bayrak ve birlik sevdasıyla nasıl tek yürek olduğunu 15 Temmuz 2016 günü bir kez daha dünyaya göstermiş olan bu milletin mensubu bir bilim insanı olmaktan iftihar ediyorum.

İşte bu milli mücadele ruhu Cumhuriyetin temellerini oluşturmaktadır. Bu temeller ışığında, akılcılık, adalet, liyâkat, erdem ve ahlâk ile yoğurulmuş bilim aşığı genç nesiller yetiştirmek, biz bilim insanlarının en mukaddes görevi ve geleceğe karşı en büyük sorumluluğudur. Elinden ve dilinden “emîn” olunan liderler sayesinde kazanılmış zaferlerin dinamiklerini “okumaya” en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, bizim bizden başka dostumuzun olmadığını, ancak ve ancak çok çalışarak, gençliğimizin potansiyelini keşfedip imkân üreterek, daima daha ileriyi hedefleyerek ve yıkarak değil inşâ ederek muasır medeniyet seviyesine yükseleceğimize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere devletimizin kurulmasında ve ayakta kalmasında canını ortaya koyan tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı bir kez daha en kalbî duygularımla kutluyorum.”

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin