GAÜN’de Hipofiz Ameliyatları artık Endoskopik yöntemlerle başarıyla yapılıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ibrahim-erkutluGAÜN’de Hipofiz ameliyatları artık endoskopik yöntemlerle başarı ile yapılıyor.

25 Yıldır kliniğimizde Hipofiz Cerrahisi başarılı bir şekilde uygulanmakta iken son yıllarda endoskopi alanındaki gelişmeler görüntü kalitesi ve postoperatif hastalarda burunda tampon gerektirmeyen daha konforlu bir cerrahi olan Endoskopik Hipofiz Cerrahisi artık GAÜN Beyin Cerrahi Kliniğinde başarıyla uygulanmakta.

Beyin Cerrahi Kliniği A.B.D Başkanı Doç . Dr. İbrahim Erkutlu ‘’ Yeni gelişmelere kayıtsız kalmamak için Endoskopik cerrahi konusunda gerek kadavra  kursları gerekse yurt içi ve yurt dışında Endoskopik cerrahilerin çokça yapıldığı merkezlere  dönem dönem öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Murat Geyik ve ben  birlikte katılarak bu kursları başarı ile bitirip son 1 yıldır da hem mikroskopik hem endoskopik olarak hastalarımızı başarılı bir şekilde ekibimiz tarafından tedavi edebilmekteyiz “ dedi.

hipofiz-hastalik

Hipofiz Ameliyatlarında Endoskopik Yaklaşım

Kafa içerisinde en sık görülen tümörlerden birisi olan hipofiz adenomları hormon salgısı yapan ve yapmayan olmak üzere iki şekilde izlenmektedir. Fazla miktarda hormon salgısı yapan adenomlar akromegali, Cushing Hastalığı, hiperprolaktinemi gibi hastalıklara neden olurken büyük boyutlu adenomların çevre anatomik yapılara bası yapmaları sonucu görme bozukluğu, baş ağrısı gibi klinik bulgular izlenmektedir. Tedavide radyoterapi, sterotaktik radyocerrahi (Gamaknife, Cyberknife) seçenekleri ve prolaktinoma için tıbbi tedavi alternatifleri olmasına karşın engel bir durum olmadığı sürece genellikle cerrahi tedavi tercih edilmektedir.

Günümüzde de pek çok cerrahi merkezde uygulanmakta olan klasik burun yolu ile yapılan cerrahi teknikte önce dudak altı ya da burundan girilerek burun  pasajları arasındaki perde (septum) bulunmakta ve takiben septum mukozası altından gidilerek sfenoid sinüs ön duvarına ve buradan da sinüs yoluyla hipofize ulaşılmaktadır. Cerrahi müdahaleler oluşturulan pasajı açık tutacak özel bir spekülum yerleştirildikten sonra mikroskop altında yapılmaktadır. Son yıllarda giderek artan minimal invaziv cerrahi teknikler içinde en önemlilerinden birisi de hipofiz bezi tümörlerinde uygulanan “Endoskopik Hipofiz Ameliyatları”dır.

hipofiz

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’de Hipofiz Ameliyatları artık Endoskopik yöntemlerle başarıyla yapılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin