GAÜN’de Film Tasarımı Yüksek Lisans Programı Açıldı

featured
GAÜN'de Film Tasarımı Yüksek Lisans Programı Açıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAÜN’de Film Tasarımı Yüksek Lisans Programı Açıldı

Türkiye’nin sayılı Film Tasarımı Yüksek Lisans programlarından biri Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açıldı.

GAÜN Film Tasarımı Yüksek Lisans programının açılması hakkında açıklamada bulunan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Film Tasarımı yüksek lisans programının açılmasının onaylanmasını önemli bulduklarını belirtti. Prof. Dr. Selma Köksal sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunu önemli buluyoruz çünkü Gaziantep Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne yüksek lisans açılması bölgede bir cazibe yaratacak. Bütün bölgeden yüksek lisans yapmak isteyen, akademisyenliği düşünen Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerine bir yol olacak. İlerleyen süreçte kadromuzu genişleterek programın doktorasını da açmayı hedefliyoruz. Film Tasarımı, ender ve kıymetli bir bölüm. Sinema alanına katkıları olacak özel akademisyenler yetişmesini amaçlıyoruz. Ayrıca fakültemizin alt yapısını, özellikle laboratuvar ve uygulama atölyeleri başta olmak üzere birçok alanda yenilenmesini ve çağdaşlık düzeyini yakalayıp öğrencilerimizin sektörde iyi yerlere gelebilmesini sağlamak istiyoruz. Fakültemizde bölümlerimizin ihtiyaçları olan teknik ekipmanları tamamlayarak ve uygulama sahaları yaratarak öğrencilerimizi daha donanımlı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz.”

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özcan Demir ise Film Tasarımı programının sunacağı eğitim vasıtası ile alanda nitelikli akademisyen yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Sinema alanında sunulacak eğitimin sektöre de nitelikli eleman sağlayabileceğini belirten Doç. Dr. Özcan Demir, ilerleyen dönemde açılması hedeflenen doktora programı ile Film Tasarımı alanında akademik eğitimi sürdürmeyi planladıklarını belirtti.

Film tasarımı alanında akademik kariyer yapmayı planlayan adayların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak açılan GAÜN Sosyal Bilimler Enstitüsü Film Tasarımı Yüksek Lisans Programı, Türkiye çapında alana katkı yapma hedefi taşıyor. Program, Gaziantep ve çevre illeri başta olmak üzere Türkiye çapında farklı fakültelerden öğrencilere Film Tasarımı alanında lisansüstü çalışmalar yürütme imkânı sunacak. Programa ilk başvuruların Aralık ayında yapılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’de Film Tasarımı Yüksek Lisans Programı Açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin