GAZETECİLER YUNANLI MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZETECİLER YUNANLI MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTIERT KAPATILDI YUNANİSTAN KARIŞTI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ERT’nin kapatılması üzerine bir açıklama yaptı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti açıklamaya tam destek verdi.

“İşsiz Yunan meslektaşlarımızla dayanışma içindeyiz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yayınlayarak “Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (ERT) kapatılması üzerine işsiz kalan 2 bin 800Yunanlı meslektaşımızla dayanışma içindeyiz” dedi.Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, Yunanlı meslektaşlarına tam destek verdiğini duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Yunanistan’da 11 Haziran 2013 günü öğle saatlerinde hükümet sözcüsü ve Devlet Bakanı Simos Kedikoglou kanun hükmünde bir kararname ile Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyon kurumunun ERT’in kapatıldığını açıkladı. Dört televizyon kanalı ve 6 ulusal radyo istasyonuna sahip ERT’in 2 bin 800 çalışanıaçıklama üzerine direnişe geçti ve ekranlardan yayınlarını durdurmayacaklarınıaçıkladılar. Gece yarısı polis ERT vericilerini susturdu ve ekranlar karanlığa gömüldü, radyolar sustu.

GAZETECİLER YUNANLI MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTIKarar Yunanistan çapında 10 binlerce kişinin Atina, Selanik, Pire, İrakliyo ve bir çokkentinde ERT binaları önünde toplanıp protesto yapmalarına neden oldu. Protesto gösterileri şu anda da sürmekte.

Yunanistan’da koalisyon hükümetinin iki küçük ortağı PASOK ve Demokratik Sol (DİMAR) partileri karara karşı çıktıklarını açıkladılar. Kapatma kararının Yunanistan’da bir hükümet krizine yol açması bekleniyor.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) TRT gibi kurucu ortaklarından olan ERT’in kapatılmasını protesto etti.

Medya tarihinde bir eşi daha görülmemiş bir kararla kamuya ait bir yayın kuruluşunun böylesine kapatılıp ekranlarının polis zoruyla karartılmasını ve 2 bin 800 Yunanlı meslektaşımızın ihbarsız, uyarısız sokağa atılmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak kınıyor ve Ege’nin karşı kıyısındaki meslektaşlarımıza her türlü dayanışmayı göstereceğimizi açıklamayı görev biliyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZETECİLER YUNANLI MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin