GAZİANTEP’E İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAPILIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’E İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAPILIYORDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, SANKO Holding tarafından Gaziantep Üniversitesi’ne yaptırılacak Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin “kimlikli bir proje” olduğunu belirterek, “Kimlikli bir proje ile bu fakülteyi yaptıran Konukoğlu ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Görmez, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen temel atma töreninde, üniversiteleri farklı musluklardan akan Kevser havuzuna benzetti. “Üniversitelerin olmazsa olmazı ise ilahiyat fakülteleridir” diyen Prof. Dr. Görmez, ilahiyat olmadan felsefe, sosyoloji, tarih ve daha birçok bilimin tam anlamıyla verilemeyeceğine dikkati çekti. Gaziantep’in, bilim ve kültür olmadan teknolojik gelişimini sürdürme eğiliminden,  her biri bilim yuvası olan üniversiteler ve fakültelerle sıyrılma sürecine girdiğini kaydeden Prof. Dr. Görmez, şöyle devam etti: “Abdulkadir Konukoğlu kardeşimizin şahsında, Konukoğlu ailesi tarafından, kendilerini tanıdığım babaları merhum Sani Konukoğlu adına yaptırılacak İlahiyat Fakültesi binasının temelini atmak için bir araya geldik. Babaların evlatlarına sadece servetlerini değil, hayırseverlik anlayışını da miras bırakmaları gerekir. Bu anlamda durumu iyi olan herkesin, evlatlarına hayırseverlik ruhunu da sirayet ettirmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Kimlikli bir proje hazırlatan Abdulkadir Konukoğlu ve aile fertlerine en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Vekili Mevlüt Kurban da insanların kişisel çıkarları için koşturmasının son derece normal olduğunu belirterek, “Ama önemli ve kalıcı olan, toplumun çıkarı için koşturmaktır. Tıpkı Konukoğlu ailesi gibi. Gaziantep’te eğitime mühür vuran Konukoğlu ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BABAMIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

GAZİANTEP’E İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAPILIYORSANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da temelini attıkları fakülte binası ile babası Sani Konukoğlu’nun hayalini gerçekleştirdiklerini söyled. Şimdiye kadar 2’si fakülte binası olmak üzere 17 okul yaptırdıklarını, ancak temelini atacakları fakültenin kendileri için çok anlamlı olduğunu kaydeden Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir zihinsel engelliler iş ve meslek okulu, beş ilköğretim okulu, 9 lise ve 2 fakülte binası olmak üzere 384 derslikli 17 okul yaptırarak devlete teslim ettik. Hemen yanımızda, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne yaptırdığımız Tekstil Bölümü yanına, öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için ‘küçük bir fabrika’ kurarak bölüme devrettik ve pamuğun işlenmesi, ipliğe dönüşmesi ve örgü olarak dokunması süreçlerinin uygulama merkezinde öğrenciler tarafından yaparak öğrenilmesini sağladık.

Paylaşmak, başarılı olmamızın ve büyümemizin sırrını oluşturuyor. Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile 1.500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. Valilikle işbirliği içerisinde 65 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz Bu hayır işleri ile ihtiyaç sahiplerine katkı sağlarken, öbür dünyaya da EFT yapmış oluyoruz.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Abdulkadir Konukoğlu’nun “öbür dünyaya EFT işlemi” olarak tanımladığı hayır işlerinin Kuran’da “herkes önceden eliyle göndermeyi bilmeli” şeklinde yer aldığına dikkati çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve milletvekilleri de konuşmalarında temeli atılan okulun önemi üzerinde durdular ve bütün zenginlere örnek olmasını istedikleri Konukoğlu ailesine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na armağan sundu. Tören,  8 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilecek Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi binasının dualar eşliğinde temelinin atılması ile sona erdi. Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi binasında, 4 toplantı salonu, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 30 derslik, 42 idari birim, 6 dekanlık birimi ve 3 mescit bulunacak.

Gaziantep’teki resmi kurum ve sivil toplum yöneticilerinin yanı sıra,  SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Adil, Hakan ve Cengiz Konukoğlu da törene katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’E İLAHİYAT FAKÜLTESİ YAPILIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin