GAZİANTEP’TE 1 MİLYON 655 BİN ÇİÇEK AÇACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’TE 1 MİLYON 655 BİN ÇİÇEK AÇACAKGaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Bitki Üretim Şube Müdürlüğü tarafından mevsimlik çiçek dikimine başlanıyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Bitki Üretim Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanları içerisinde bulunan park ve refüjler de bir yılda dikilmek üzere 1 milyon 654 bin 260 adet mevsimlik çiçek alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Alınan mevsimlik çiçeklerin bir yıl içerisinde dikimlerinin yaz ve kış mevsimlerinde gerçekleştirileceği, yazlık olanların Nisan ayında, kışlık olanların ise Ekim ayında dikimlerinin yapılacağı vurgulandı.

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Kentimizin ana arterleri başta olmak üzere daha güzel görüntülere sahip olması için mevsimine uygun olarak refüjler ve parklarda çiçek dikimi yapıyoruz. Bu yıl da 1 milyon 654 bin 260 kök çiçek aldık. Mevsimlik çiçekleri, Gaziantep iklim koşullarına uygun olarak seçtik” dedi.

GAZİANTEP’TE 1 MİLYON 655 BİN ÇİÇEK AÇACAK

Sülü, “215 bin Kadife çiçeği, 100 bin Adalya, 100 bin İpek çiçeği, 100 bin Cezayir menekşesi, 550 bin Hercai menekşe, 400 bin Lale soğanı ve 71 bin 800 Yıldız çiçeği yumrusunu mevsimlerine uygun zamanlarda toprakla buluşturacağız.

Kullanılacak mevsimlik çiçekler Gaziantep‘in park ve refüjlerinde farklı zamanlarda farklı tür ve renklerde kendini göstererek kent halkının beğenisine sunulacaktır. Aynı zamanda alınan mevsimlik çiçeklerin 300 bini ve 250 çeşidi Gaziantep Botanik Bahçesinde halkımızla buluşacaktır” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE 1 MİLYON 655 BİN ÇİÇEK AÇACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin