GAZİANTEP’E GAZİLİK ÜNVANININ VERİLİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP’E GAZİLİK ÜNVANININ VERİLİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLANDIGaziantep’e ”Gazilik” unvanı verilişinin 91. yıl dönümü dolayısıyla Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törende, Vali Vekili Mevlüd Kurban, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu, Gazilik Madalyası takılan Türk Bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Vali Vekili Mevlüd Kurban, “Gaziantep o yıllarda karın altında kalmış buğday tanesi gibiydi. O imkansızlıklar içerisinde verilen destansı bir mücadele ve gerçekten Karayılanlar, Şahinbeyler, Şehitkamiller bu destansı mücadelenin örnekleri olmuşlardır. Antep Savunması Milli Mücadelenin örneği olmuş, Milli Mücadele de bütün mazlum milletlerin örnek aldığı bir direniş haline gelmiştir” dedi.

Mevlüd Kurban “Gazilik Nişanı, layık olan insanlara, layık oldukları değerin bir iyi bir işareti olmuştur. O insanlarımıza yararlı insan olmak için daha çok çalışmaya, sevgili ülkemiz için bir şeyler yapmak gerekir, kuru kuruya sevgi yetmez” diye konuştu.

GAZİANTEP’E GAZİLİK ÜNVANININ VERİLİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ANTEP HALKI, BİR TARAFTAN İŞGALCİSİ BİR TARAFTAN DA İÇERDEKİ HAİNLERLE MÜCADELE ETTİ

Antep’e Gazilik Unvanı’nın verilişinin 91.Yıl dönümünü kutlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ‘Antep Harbini çok iyi tahlil etmek gerekir. Antep Harbi sadece işgalcilere karşı değil, yıllarca bir arada yaşadığı, ekmeğini paylaştığı Ermeni komşularına karşı da bir savaştı. Bir tarafta işgalciler, bir taraftan içten vuran hainlere karşı Antep halkı kendini savunmuştur” dedi.

Yazar Ramazan Erhan Güllü’nün Antep Ermenileri adlı kitabından alıntılar yapan Başkan Güzelbey, İstiklal Savaşı öncesinde huzur içerisinde olan Antep’te bu durumdan huzursuz olan Ermenilerin hem şehrin ticaret kaymağını yediklerini hem de kışkırtmalarla beraber yaşadıkları insanlara karşı saldırılarda bulunduklarını, evlerinden insanların üzerine sülfürik asit döktüklerini, içme sularını zehirlediklerini söyledi.

GAZİLİK UNVANINI BU AHVAL VE ŞERAİT İÇERİSİNDE ALDIK

Güzelbey, “Antepliler yıllarca beraber yaşadıkları komşularının ne zaman ve niçin silahlandıklarının şaşkınlığını yaşarken çoluk çocuk demeden saldırılar devam ediyor. O zamanlar Antebin bağlı olduğu Halep’in Valisi Hasan Paşaya iletilen raporda kuyu sularının zehirlendiğinin bildirilmesi üzerine kuyuya zehir atılıp atılmadığının tahlil edilmesi için doktor tayin edilmesi isteniyor. O zaman Türk doktor yok, suları Ermeni doktorlar tahlil ediyor, onların da verdiği raporlar malum” dedi.

Bu alıntıdan şuraya gelmek istiyorum diyen Başkan Güzelbey, “Biz bu Gazilik Unvanını bu ahval ve şeraitte aldık. İç ve dış düşmanla savaşarak aldık, herkesin bildiği gibi savaş bittiğinde değil, savaş devam ederken aldık bu unvanı. Bu sebeple, bu beratın kıymetini iyi bilelim, çocuklarımıza çok iyi bir eğitim verelim. Dünya çapında ilim insanları yetiştirmeliyiz, bu konuda özellikle değerli eğitimcilerimize, ailelerimize, hepimize önemli görevler düşmektedir. 8 Şubat Onur Günümüzdür, onur günümüz kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından bir gösteri sunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’E GAZİLİK ÜNVANININ VERİLİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin