GAZİANTEP ABLUKA ALTINDA!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP ABLUKA ALTINDA!Türkiye Büyük Millet Meclisi 23.dönem Milletvekillerinden Hasan Özdemir, Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak endişelerini dile getirdi.

23.dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Gaziantep Milletvekili olarak görev yapan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir yaşanan Suriye olayları ile ilgili olarak Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak,  Suriye’de yaşanan olaylar neticesinde Suriye’de yaşayan Türkmenlerin hedef haline geldiğini, PKK’nın illegal güvenlik gücü haline geldiğini ve Karkamış kapısının muhaliflerin eline geçtiğini söyleyerek duyduğu tedirginliği dile getirdi. Özdemir; “ Suriye askerleri Türkmen köylerini bombalayarak köylerden yaşanacak kaçışların önüne geçmek için ormanları ateşe vermeye başladı. Suriye’de yoğun Türkmen nüfusunun bulunduğu yerlere ciddi anlamda saldırılar var. Türkmen kardeşlerimizin bir bölümü Türkiye’ye sığınmış durumda, ancak geride kalanlar için ciddi endişeleri var.  Gerilen Türkiye-Suriye ilişkileri PKK’nın bu bölgede daha da güçlenmesine neden oluyor. Esad yaptığı haince girişimlerle bölgeyi daha tehlikeli bir hale götürüyor. PKK Suriye’de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olan Ayn-el Arab’da devlet dairelerinin yönetime el koymuş durumda.  PKK’nın Suriye’deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD), son olarak Afrin’de yönetime el koyduğunu açıkladı. Suriye’deki karışıklığı fırsat bilen PYD’de Derik kentinde de tüm devlet kurumlarına el koyarak yönetimi ele geçirdi. Bu gelişmeler iyi gelişmeler değil. Yani PKK illegal güvenlik gücü haline gelmiş durumda.

AMANOSLAR PKK İÇİN NEDEN ÖNEMLİ

Karkamış kapısında hayat durmuş durumda, sadece yaralılar geliyor. PKK Gaziantep’e çok yaklaşmış hatta içimize kadar girmiş bulunmaktadır. Amanoslar ile Hatay bölgesi ve Nurdağı bölgesi çok hassas bir hale geldi. Bu süreçte Gaziantep ve Nizip’e çok dikkat etmek gerekiyor. Karkamış ve Nizip sınırlarımızdan geçiş noktasını kullanarak örgüt tarafından sızmalar olabilir. Gaziantep, Suriye’de yaşanan bu olaylardan her yönüyle zarar görmüş durumda. Amanosları kullanarak Suriye’ye geçiş güzarğahı oluşturan PKK burada çok ciddi yapılanma halindedir. Amanosları kuşatan PKK burada ciddi bir yapılanmaya giderse Güneydoğu Bölgesi Gaziantep’te dahil ablukaya alınmış olacaktır. Hükümet bu konular üzerinde çalışmalı ve biran evvel Amanosları temizlemedir. Gaziantep’te yaşanan bu olaylar nedeniyle önlemlerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Amaç bellidir, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmek. Amanosların sıkıştırılmasının en büyük nedeni denizlere inmektir. PKK, Amanoslara çok önem veriyor, hatta buranın liderlerini bizzat Kandilden, Zaho’dan atıyor” dedi.

Eski İstanbul Emniyet müdürü ve eski Ardahan valisi 23. Dönem MHP Gaziantep milletvekili sık sık Gaziantep’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu ve Suriye’de ki gelişmelerden çok rahatsız olduğunu belirtti. Endişe verici ve vahim bir süreçten geçildiğini belirten Özdemir, muhalefetin ve hükümetin ortak çalışması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP ABLUKA ALTINDA!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin