Gaziantep, Antalya’yı mutfağı ile fethetti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

yesemek-lokantasiAntalya’da düzenlenen  24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarına Gaziantep mutfağı damga vurdu. Beyran, Yuvalama, Ali Nazik, İçli Köfte, Künefe, Baklava ve Katmer ile fuarda Gaziantep’e has damak tadını davetlilere sunan kentin önemli aşçıları ve firmaları tam not aldı.

15-19 Şubat tarihleri arasında Türkiye Aşçılar Federasyonu’yla ortak düzenlenen Anadolu Mutfakları etkinlikleri kapsamında Anadolu’nun çeşitli yörelerinden otantik yemeklerle katılımcı ve ziyaretçiler lezzetli dakikalar yaşarken, en büyük ilgiyi Gaziantep yemeklerinin sunulduğu stand gördü.

Fuarda Gaziantep’i, Yesemek Restaurant, Kebapçı Halil Usta, Katmerci Zekeriya usta, Baklava firmaları, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan yardımcısı ve Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım ile kentin önde gelen aşçıları temsil etti.

Ziyaretçiler, stand önünde uzun süre bekleyerek yemeklerin yapılmasını ilgiyle izlerken, yapım aşamasını cep telefonları ile kaydederek aşçılardan da kullanılan malzemeler hakkında bilgi aldılar.

Fuara katılan ziyaretçiler, Gaziantepli usta aşçıların ellerinden çıkan yemekleri tadarken,” Gaziantep mutfağının ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu duyuyor ve okuyorduk. Ancak, burada bu yemekleri tatma imkanı bulduk. Gerçekten muhteşem bir damak tadı var” dediler.

Ziyaretçiler, özellikle  geçtiğimiz günlerde, “Coğrafi işaret tescili”, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan  Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden “Antep Beyranı” ve “Antep Yuvalaması”na büyük ilgi gösterdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep, Antalya’yı mutfağı ile fethetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin