Gaziantep Basın Derneklerinden GGC Adayı Levent Özkurt’a Tam Destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Basın Derneklerinden GGC Adayı Levent Özkurt’a Tam Destek

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan adayı Levent Özkurt, Gaziantep’te bulunun basın meslek örgütlerinin büyük kısmının desteğini arkasına aldı. Gaziantep Basın Derneklerinden GGC Adayı Levent Özkurt’a Tam Destek

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına adaylık açıklamasında kent basınını birlik ve beraberliğe davet eden Özkurt’un bu çağrısı kentin önde gelen basın örgütlerinde karşılık buldu. Dernekler, kongre öncesi yazılı bir açıklama yaparak görüşlerini kamuoyu ile paylaştılar. Gaziantep Haber

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Gaziantep İnternet Medyası Derneği Başkanı Aydın Akyürek, Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar, Basın Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Demirtaş, Dünya Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Elma, Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Tebessüm Dayıoğlu, Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkan Yardımcısı Merve Tanrıöver, Dünya Basın Federasyonu Gaziantep Kurucu Üyesi Sait Salıcı, Uluslararası Gazeteciler Delegasyonu Gaziantep Temsilcisi Ökkeş İşçi, Dünya Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Haldun Özsivil ve Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şubesi Genel Sekreteri Bülent Öner ortak açıklama ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Levent Özkurt ve ekibini desteklediklerini gerekçeleriyle ifade ederken, mesleki sorunların çözümü için kent basınının kutuplaşmaya son vermesi gerektiği görüşünü dile getirdiler.

Gaziantep Basın Derneklerinden GGC Adayı Levent Özkurt'a Tam Destek

İŞTE, MESLEK ÖRGÜTLERİNİN GEREKÇELİ YAZILI AÇIKLAMASI;

Gaziantep’te yerleşik faaliyet gösteren Basın Meslek Örgütleri Başkan ve Temsilcileri ortak yazılı açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler: ‘’Gaziantep’te faaliyet gösteren meslek örgütleri olarak, geçtiğimiz günlerde yaptığımız değerlendirmede kent basının sorunları ve yeniden birlik ve beraberliğin inşaa edilmesine yönelik çözüm önerilerimizi masaya yatırdık. Diğer yandan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu öncesinde, belirlediğimiz hedeflere uygun olan ismin Levent Özkurt ve ekibi olduğuna müşterek akıl ile karar verdik.
ŞÖYLE Kİ;
Almış olduğumuz bu kararda aşağıda şu hususlar belirleyici olmuştur; 1969 yılında kurulan ve Gaziantep’in en eski meslek örgütü olan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, son 8 yılda mesleki sorunların çözümü açısından somut bir çözüm ortaya koyamamıştır. Sektör ayrışma nedeniyle ciddi bir itibar kaybı yaşamaktadır. Daha önce tüm gazetecilerin temsil edildiği GGC’de, yine son 8 yılda 25-30 yıllık gazeteciler hiçbir gerekçe gösterilmeden dernekler kanuna muhalefet edilerek, tebligat yapılmadan üyelikten çıkartılmıştır. Zamanla birçok meslektaşımızda bu anlayışa tepki göstererek istifa etmiştir.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin kongre hazirun listesinde yıllardır üye olan kent basınının emektar isimlerinin olmaması, mevcut yönetimin birlik ve beraberlik anlayışına ne denli uzak olduğunun açık belgesidir. GGC’de oluşturulan bu tutum, kent basınını ayrıştırmış ve yeni dernekler kurulması zaruri hale getirilmiş dolayısıyla birlik ve beraberliğin yok edilmesinin önü açılmıştır. Kentimize gelen bürokratlar, yöneticiler ve bu kutuplaşma nedeniyle kent basınına acı sözlerle tavsiyelerde bulunmuştur. Kentin yaşamsal sorunları ile uğraşan ve kutsal bir görev yapan meslektaşlarımız nasihat duvarı haline gelmiştir.
ARTIK YETER!
Gaziantep basın meslek örgütleri olarak, sektörümüzde tekrar birlik ve beraberliği sağlamak adına tüm dernekler aynı sorun ve çözüm üzerinde çalışmak için karar almış bulunmaktayız. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin de bu oluşuma dahil olması için bir anlayış değişimi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle GGC Başkan adaylığını açıklayan meslektaşımız Levent Özkurt’u desteklediğimizi kamuoyuna ve meslektaşlarımıza ilan ediyoruz. Birlik ve beraberliğin gücüne inanıyoruz ve bu açıklamanın da kent basını açısından bir milad olacağını düşünüyoruz. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin yıllar önceki temsil gücünü tekrar kazanması en büyük temennimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Gazetecileri temsil eden bir cemiyetin inşaa edilmesi dileğiyle, GGC Olağan Genel Kurulu’nun kentimize ve meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.’’

Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Basın Derneklerinden GGC Adayı Levent Özkurt’a Tam Destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin