GAZİANTEP BASKETBOL TAKIMI “EUROCHALLENGE” OYNAYACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP BASKETBOL TAKIMI "EUROCHALLENGE" OYNAYACAKGaziantep Basketbol Takımı FIBA Avrupa tarafından düzenlenen ve Euroleague ve ULEB Eurocup‘tan sonraki en önemli turnuva olan EuroChallenge Turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek. Gaziantep Basketbol Takımı  5 Temmuz’da yapılacak olan EuroChallenge turnuvasında  finale kalmayı başarırsa ertesi sezon ULEB Eurocup‘a katılma şansını elde edecek.

Gaziantep Grand Otel’de yeni yönetimi basına tanıtan Beko Basketbol Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol takımı yöneticileri geçen sezonu başarılı bir şekilde kapattıklarını ve yeni sezon için hazırlıkların hızla devam ettiğini belirtti.

Gerçekleştirilen genel kurulun ardından isim değişikliğine giden kulübün yeni adı Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. oldu. Yeni yönetim kurulu üyeleri, Grand Otel’de düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.  Yapılan görev dağılımında Metin Uzer başkanlığa, Cihan Dağcı ve Orçun Yüksel ise başkan yardımcılıklarına getirildi.   Metin Uzer başkanlığında Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş.’nin yönetiminde Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Dağcı, Naksan Yönetim Kurulu Üyesi Emre Nakıboğlu, Orçun Yüksel, Av. Erol Hüner, Enes Özkarslı, Sabit Kayhan yer alırken, Boray Dai ise Genel Menejerlik görevine devam edecek.

Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. yönetim kurulu başkanı Metin Uzer, geçtiğimiz yıl Beko Basketbol liginde üst düzey başarılara imza atan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımının yeni sezonda farklı bir yapılanma içerisine gireceğini söyledi.

GAZİANTEP BASKETBOL TAKIMI "EUROCHALLENGE" OYNAYACAKGAZİANTEP’TEN JOEY DORSEY GELDİ GEÇTİ

Uzer yeni sezonda iş adamlarının ve Gazianteplilerin desteğini isteyerek, “20 yıllık bir aradan sonra birinci lige çıkan Gaziantep Basketbol takımının ilimizde oluşturduğu sinerji ve başarıyı hep birlikte yaşadık. Başlangıçta ligde kalabilme düşüncesi ile çıkmış olduğumuz sezonda averajla play-off’u kaçırdık. Sezona belki çok iyi bir giriş yapamadık ancak daha sonradan yapmış olduğumuz hamleler ile takımı daha iyi seviyelere getirdiğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz sezonda ligde sağlanan bu başarılar ve faaliyetlerin yanında alt yapı faaliyetlerine de ciddi yatırımlar yaptık. Yaptığımız faaliyetlerde mümkün olduğunca farkındalık oluşturmak istedik ve bunu da kısmen başardığımızı düşünüyorum. Gerek ulusal, gerekse uluslararası alanlarda sürekli olarak ön plana çıktığımızı ve Gaziantep’in farklılıklarını ve başarısını yansıttığımızı düşünüyorum. Gaziantep’ten Joey Dorsey geldi geçti. Dorsey gibi bir oyuncuyu Gaziantep’e getirebilmek bizim için mutluluk verici olaylardan bir tanesiydi. Diğer önemli hususlardan bir tanesi ise seyirci bakımından ortalama 3 binlerle oynadık ve bu da bizi Türkiye’de ilk beşin içerisine taşıdı. Beko Basketbol liginin daha ilk yılında bu tür başarıları yakalamak bizleri ayrıca gururlandırdı ve motive etti.

GAZİANTEP’TE BASKETBOL ATEŞİNİ İLK YAKAN KİŞİ GÜVEN GÜZELBEY’DİR

Ben geçtiğimiz sezon içerisinde bizlere desteklerini esirgemeyen milletvekillerimiz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Asım Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanımız Ünsal Göksen, Yönetim Kurulu üyelerimiz, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen sponsorlarımız, bu sene mazeretleri nedeniyle aramızda olamayacak olan Güven Güzelbey, Fuat Özkülekçi, Zafer Güzel’e ve Gazianteplilere teşekkür etmek istiyorum. Güven Güzelbey bölgesel ligden itibaren bu camianın içerisinde olan ve Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. takımına ciddi emek harcamış bir arkadaşımızdır. Gaziantep’te basketbol ateşini ilk yakan arkadaşlardan biridir. Ben bu anlamda Güven Güzelbey’e özelikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

GAZİANTEP BASKETBOL TAKIMI "EUROCHALLENGE" OYNAYACAKŞEFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI BENİMSEDİK

Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. yönetim kurulu üyesi Av. Erol Hüner, Belediyelerin yasal olarak  Profesyonel Spor Kulüplerine nakdi aktarım yapamamasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, ancak bu sıkıntıları Beko Basketbol liginde en az yaşayan takımlardan birisi olduklarını söyledi. Hüner; “ Bu sıkıntıyı en az yaşamamızın sebebi ise çok iyi bir bütçe yapılarak bütçeye sadık kalınması, diğer ve en önemli sebep ise sponsorlarımızın çok ciddi desteğidir. Özellikle ana sponsorumuz Royal Halıya geçen seneki desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Beko Basketbol liginde ekonomi çok önemli, yeri geliyor Euro ligde oynayan bir basketbolcunun değeri bizim takımımızın bütçesi kadar olabiliyor. Başkanımız Metin Uzer’in de dediği gibi Dorsey gibi bir oyuncunun Gaziantep’e gelmesi geçtiğimiz sezonun en önemli olaylarından bir tanesiydi. Geçtiğimiz sezon belediye bünyesinde kamu kurumu niteliğinde olan mevcut yapılanmayı biraz daha bağımsız ancak Türkiye Basketbol Federasyonunun belirlediği kural ve kaidelere de uygun olacak şekilde yeni bir yapılanma içerisine girdik. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulübünün 14 Mayıs 2013 tarihinde ki genel kurulunda Türkiye Basketbol Federasyonu prosedürü gereği kulübün şirketlere devri kapsamında bir karar alındı. Biliyorsunuz ki yönetim kurullarında kararlar her zaman oy çokluğu ile alınmasına rağmen bizde tüm yönetim kurulu tarafından onaylanmayan kararlar beklemeye alınmakta ve tam sayı çoğunluğu sağlandığı takdirde kararlar uygulanmaya konmaktadır. Bu bizim birlikteliğimizi ve gücümüzü arttırmaktadır. Bizim genel kurulda almış olduğumuz bu karar geçtiğimiz sezon yakalanan başarıyı bir üst seviyeye taşımak adına alınmış bir karardır. Biz başarıyı yakalamanın önemli olduğunu ancak orada kalabilmenin daha da önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu anlamda kulübün ismi ile ilgili olarak Gaziantep ve Basketbol isimlerini yan yana getirdik. Geçtiğimiz sezon ana sponsorumuz olan Royal Halıyla ilgili olarak ciddi görüşmelerimiz devam etmekte olup bu ismi Royal Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. yapma durumumuz söz konusu olabilir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün işlemler yasalara uygun olarak yapılmıştır. Yönetim anlamında şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek kim hangi belgeyi görmek isterse hemen sunmaya hazırız.

Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. başkan yardımcısı Orçun Yüksel, Gaziantep’in sanayisiyle, kültürüyle ve turizmiyle kendisini ispatlamış bir şehir olduğunu, yeni sezonda ciddi hedefler belirlediklerini söyledi. Yüksel; “bizim bu sene için Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. olarak koymuş olduğumuz hedeflerimiz var. Spora temiz bir bakış açısı ile Gaziantep’i spor’da da hak ettiği yerlere getirmek, geleceğimizin ana hedefi olan çocuklarımızı spora kazandırmak, çocuklarımıza basketbolu sevdirmek istiyoruz.

GAZİANTEP BASKETBOL TAKIMI "EUROCHALLENGE" OYNAYACAKROYAL HALI OLARAK DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu ise Royal Halı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımına 3 yıl sponsorluk 4.yılda isim sponsorluğu yaptıklarını bundan sonraki süreçte de desteklerinin devam edeceğini söyledi. Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. takımı geçtiğimiz sezon Beko Basketbol ligine iyi bir giriş yaptı. Ancak bundan sonraki hedefimiz uzun yıllar sürecek bir vizyona sahip, hatta Gaziantep gençlerinden alt yapısından oluşacak oyuncularla uzun yıllar Beko Basketbol liginde başarılara imza atmak istiyoruz. Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. ismini koyarken de bu takımın herkesin sahiplendiği, tüm Gazianteplilerin takımı olmasını istedik.

LİGDE KALICI OLMAK ADINA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

İşadamı ve Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş. Genel Menajeri Boray Dai, Türkiye Beko Basketbol Liginin Avrupa’nın en gözde liglerinden bir tanesi olduğunu, toplamda 16 takım ve 11 il bulunan bu ligde Gaziantep şehrinin de yer almasının sevindirici olduğunu söyledi. Dai; “mevcut başarıların üzerine her yıl yenisini ekleyerek ligde kalıcı olmak istiyoruz. Bu kapsamda antrenör Aziz Bekir’le prensipte anlaştık. İç transferde de Mutlu Akpınar, Erden Eryüz ve Murat Göktaş ile devam kararı aldık. Dış transferde ise Polonya’nın Stelmet Zielona Gora takımında forma giyen Dejan Borovniak ve Oliver Stevic’in yanı sıra Belaruslu Aleksandra Kudrautsau’yu kadromuza dahil ettik. Bir oyun kurucu konusunda ise arayışlarımız devam ediyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP BASKETBOL TAKIMI “EUROCHALLENGE” OYNAYACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin