Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ramazan Ayı mesajı

featured
Şahin, "Ölürsem Şehit, Kalırsam GAZİ Olurum" İnancının 100'üncü Yılındayız"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

On bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, Müslüman âlemi tarafından büyük özlemle beklenen ramazanın tüm bereketiyle yüreklere mutluluk, manevi coşkular ve başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, Ramazanın, bolluk ve bereketiyle kuracağımız iftar sofralarımızda fakir ve muhtaç durumdaki kardeşlerimize zorunlu bulunduğumuz durum sebebiyle  yer açamasakta, elimizden gelen yardımı yapmamıza, öksüz, dul ve yetimleri sevindirmeye, nefsani duygularımızı bir nebze olsun terbiye etmeye güzel bir vesile olacağını belirten Şahin şöyle devam etti:

“Ramazan ayı yan yana olamasak ta gönülden gönüle yardımlaşmayı gerektirir. Komşumuzdan başlayarak, dünyanın herhangi bir köşesinde zorluk içerisinde yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatmak, onların ihtiyaçlarını temin etmeye gayret etmek yüce rabbinin rızasını dileyen herkes için büyük bir fırsattır. Şartlar zorlu ve yıpratıcı olsa da gönülden bağlı bir ülke olarak, Ramazan ayında tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadet ve duaların, yüreklerimizde gürleyen şefkat ve merhamet duygularımızın en yakın çevremizden başlayarak bütün yurdumuza ve insanlık âlemine uzanan hoşgörü iklimine dönüşeceğine gönülden inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığınca da bu yılın teması olarak belirlenen ‘Ramazan ve Sorumluluk Bilinci’ vurgusunu hatırlayalım. İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak, daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, sosyal izolasyon kuralları çerçevesinde de olsa, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantepli hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ramazan Ayı mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin