Gaziantep Çocuk evliliklerinde tüm iller içinde 7. sırada

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla yapılan açıklamada 2018 yılına göre 2019 yılında resmi kız çocuk evliliklerinin azaldığı bildirildi.

Evlenme istatistiklerine göre; 16-17 yaş grubunda olan kız çocuklarının resmi evlenmelerinin toplam resmi evlenmeler içindeki oranı 2018 yılında %3,8 iken bu oran 2019 yılında %3,1’e düştü.

Bu oran, illere göre incelendiğinde; 2019 yılında Ağrı ilinin %13,2 ile kız çocuk evlenmelerinde en üst sırada yer aldığı görüldü. Bu ili, %13,0 ile Muş ve %10,6 ile Kars izledi. Kız çocuk evlenmelerinin toplam evlenmeler içindeki oranının en düşük olduğu iller ise %0,2 ile Tunceli, %0,7 ile Bayburt ve Rize, %0,8 ile Trabzon oldu.

Adıyaman’ın farkı

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bölge illeri de değerlendirildi. Yapılan açıklamada Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te kız çocuk evliliklerinin oranının Türkiye ortalamasının üstünde gerçekleştiği bildirildi. Adıyaman’da çocuk evliliklerinin diğer bölge illerine göre düşük olduğu gözlendi.

Gaziantep’te kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı %8,3 olarak gerçekleşti. Bu oran ile Gaziantep tüm iller içinde 7. sırada yer aldı. 2018 yılına göre 2019 yılında Gaziantep’te resmi kız çocuk evliliklerinin azaldığı görüldü. 2018 yılında bu oran %9,7 olarak gerçekleşmişti.

Adıyaman’da kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı %3,8 olarak gerçekleşti. Bu oran ile Adıyaman tüm iller içinde 27. sırada yer aldı. 2018 yılına göre 2019 yılında Adıyaman’da resmi kız çocuk evliliklerinin azaldığı görüldü. 2018 yılında bu oran %5 olarak gerçekleşmişti.

Kilis’te kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı %9,9 olarak gerçekleşti. Bu oran ile Kilis tüm iller içinde 5. sırada yer aldı. 2018 yılına göre 2019 yılında Kilis’te resmi kız çocuk evliliklerinin azaldığı görüldü. 2018 yılında bu oran %11,7 olarak gerçekleşmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Çocuk evliliklerinde tüm iller içinde 7. sırada

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin