Gaziantep, depreme hazır değil!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makine Mühendisi Ali Peri, Marmara Depreminin yıldönümünde Gaziantep’in deprem gerçeğine dikkat çekti. Kentte bir deprem beklenilmesine rağmen, toplama alanlarının nerede olduğunun bilinmediğini söyleyen Peri, kentte olası bir depremde faturanın çok ağır olabileceğini kaydetti.

Peri, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depreminin yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

21 yıl önce meydana gelen depremde resmi sonuçlara göre 18 bin 873 kişinin yaşamını yitirdiğini, 23 bin 781 kişinin yaralandığını, 328 bin 113 ev ve işyerinin de hasar gördüğünü ifade eden Peri, yapıların yüzde 25’inin de kullanılamaz hale geldiğini anımsattı.

DEPREM TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ

Gaziantep, depreme hazır değil!

Depremin Türkiye’nin olduğu kadar Gaziantep’in acı bir gerçeği olduğunu kaydeden Peri, “Son olarak Ocak ayında meydana gelen Elazığ-Sivrice Depremi bunu bir kez daha hatırlattı. Doğal afetlerin felakete dönüşmemesi için bir an önce gerekli çalışmalar yapılmalı. Depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek için gerekli çalışmalar yapılmalı” dedi.

Peri, Gaziantep’in de olası bir depreme hazır olmadığına dikkati çekerek, kentte deprem toplanma alanlarının bilinmediğini belirtti. Peri, “Gaziantep ilimize yakın bulunan başta Hatay olmak üzere Bursa, Antalya ve Denizli gibi illerimizde bulunan diri faylar her zaman deprem üretme potansiyeline sahiptir. Depremin faturasının ağır olmaması için bir an önce gerekli çalışmalar yapılmalı. Depreme dayanıksız yapılar yıkılmalı ya da gerçek anlamda güçlendirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep, depreme hazır değil!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin