GAZİANTEP EMİTT 2012 FUARINDA BOY GÖSTERDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP EMİTT 2012 FUARINDA BOY GÖSTERDİ

Dünyanın en büyük 5. Fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT 2012) Beylikdüzü TÜYAP’ta görkemli bir törenle açıldı.

EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen EMITT 2012 Fuarı’nın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Açılışta fuara ‘Onursal Ülke’ sıfatıyla katılan Arjantin’in Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer başta olmak üzere 60’ın üzerinde ülkeden gelen turizm bakanları ve temsilcileri, Türkiye’den 150 belde ve il belediye başkanları, vali ve kaymakamlar katıldı.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP’ta açılan fuara Gaziantep’i temsilen Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’da katıldı.

GAZİANTEP EMİTT 2012 FUARINDA BOY GÖSTERDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Turizm dünyada hep birlikte barış içinde yaşamamız açısından önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Dünyanın barışa ihtiyaç olduğu bugünlerde 62 ülkeyi bir araya getiren, tanıştıran ve böylelikle barış sağlayan EMITT Fuarı büyük önem taşıyor. Geçen yıl 30 milyon hedeflerken 31 milyon turist ağırladığımızı söylemekten mutluluk duyuyorum. Bu hedefe ulaşmamızda EMITT’in ve burada bulunan turizm emekçilerinin payı çok büyük” dedi.

Bakan Günay, “Avrupa’nın krizde olduğu 2012 yılında Türkiye yüzünü yeni pazarlara dönüyor ve bu noktada doğu ve Arap dünyası daha fazla önem kazanıyor” diyerek Arap dünyası turizmcilerini Türk turizmcilerle bir araya getirecek olan, nisan ayında Bursa’da gerçekleşecek buluşmaya da değindi.

GAZİANTEP STANTINA İLGİ BÜYÜK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, konuşmasında fuarların turizm ve tanıtım açısından önemini vurguladı.

Bu yıl 16.sı düzenlenen fuarda; Turizm, kültür ve tarihini ön plana çıkaran yaklaşık 200 metrekarelik stantta Gaziantep’in tanıtımı yapılıyor. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey stantta konukları ağırlayarak ziyaretçilere baklava ve fıstık ikram ettiler.

Gaziantep Valiliği kordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Esnaf Odaları tarafından açılan Gaziantep standını, fuarın ilk gününde çok sayıda kişi ziyaret etti. Gaziantep’in, ekonomi, sanayi, ticaret, kültür ve turizm potansiyelinin, en iyi şekilde tanıtımının yapıldığı fuarda Gaziantep’te yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün de desteğiyle gerçekleştirilen çalışmaların sergilendiği stantları gezen ziyaretçiler Gaziantep’in somut ve somut olmayan kültürel unsurları ile tanışma fırsatı buldular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP EMİTT 2012 FUARINDA BOY GÖSTERDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin