GAZİANTEP İHRACAT ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP İHRACAT ARTIŞINI SÜRDÜRÜYORGaziantep’ten, Ekim ayında yüzde 6,6 oranında artışla 569 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yıl Ekim ayında geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 6,6 oranında artışla topla 569 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Gaziantep’in, Ekim ayında en fazla ihracat yapan ilk on il arasında yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, şu bilgileri verdi:

‘’Bu yıl Ocak-Ekim dönemi dikkate alındığında da Gaziantep ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 oranında artarak 5 milyar 419 milyon 891bin dolara ulaştı.  2013 yılı Ocak-Ekim döneminde ise Gaziantep’ten 5 milyar 277 milyon 529 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı.’’

Küresel ekonomideki zayıf talebe ve Ortadoğu’da yaşanan sorunlardan olumsuz etkilenmelerine rağmen ihracat rakamlarını artırmayı sürdürdüklerini vurgulayan Konukoğlu,  olumsuz gelişmelerin sona ermesiyle birlikte bu bölge pazarının eski canlılığına yeniden kavuşacağını belirtti.

AB pazarında yakalanan olumlu seyrindevam ettiğine dikkati çeken Adil Konukoğlu, yılın geri kalanında ihracatta büyüme temposununsürmesini beklediklerini ifade etti.

Gaziantep’te yeni firmaları ihracata yönlendirmeye, mevcut firmaların yeni pazarlara girerek ihracat hacimlerini yükseltmeleri için destek olmaya çalıştıklarını belirten GSO Başkanı Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Ülkemizin sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesi için en önemli kaynaklardan birisi ihracattır. Bu konuda Gaziantep olarak üstümüze düşen her şeyi yapmaktayız. Her zaman Türkiye ekonomisinin iki katı büyüyoruz. Şehrimizin başarılarından Türkiye’de ve hatta dünyada övgüyle bahsediliyor. Şimdi amacımız daha fazla çalışarak ve daha fazla üretip, ihracat yaparak 2023 hedeflerini yakalamak. Bunun için de sanayimizde katma değeri yüksek ve teknolojik ürünlere geçişi sağlayarak,  rekabet gücümüze güç katmak için çalışıyoruz. Kendini sürekli yenileyen ve ülkenin önüne yeni ufuklar koyan Gaziantepli işadamları, ihracat çıtasını çok daha yukarılara taşıyacaktır.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP İHRACAT ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin