Gaziantep İhracatta Engel Tanımıyor

featured
Adnan Ünverdi: ''TİM 1000 Listesinde Gazi Şehrimiz 3. Sırada''
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in ilk 10 aylık ihracatının geçen yılın toplam ihracatının da üstüne çıktığını söyledi. Gaziantep Haber

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 2020 yılında Gaziantep’ten toplam 7 milyar 935 milyon dolar ihracat yapıldığını anımsatarak, bu yılın ilk 10 ayında Gaziantep’ten geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,9 oranında artışla 8 milyar 230 milyon 217 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi. Ünverdi, ilk 10 aylık dönemde Gaziantep’in ihracatta 5. sırada yer aldığının altını çizdi.

Başkan Ünverdi, ekim ayında ise geçen yılın aynı ayına göre Gaziantep’ten yüzde 11,5 oranında artışla 889 milyon 519 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

Gaziantep İhracatta Engel Tanımıyor

Gaziantepli sanayicilerimizi, ihracatçılarımız ve çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Gazi şehrimiz tüm koşullara rağmen tarih yazmaya devam ediyor. Geçen yıl yaptığımız toplam ihracattan daha fazla ihracata bu yılın ocak-ekim döneminde ulaşarak büyük bir başarıya imza attık. Yıl sonu hedefimize de çok yaklaştık ve 10 milyar dolar hedefimize de hep birlikte ulaşacağız.”

İhracat rakamlarının sevindirici olduğunu ancak artan girdi maliyetleri ile birlikte üretimde sürdürülebilirlik vurgusu yapan Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Girdi maliyetlerindeki artışlara sanayiciler olarak yetişmekte ciddi anlamda güçlük çekiyoruz. Tedarik, hammadde, konteyner gibi sorunlarımız devam ederken enerji maliyetlerindeki olağanüstü artışlar rekabet gücümüzü kırıyor. Eylül ve ekim aylarında doğalgaza yapılan yüzde 15’erlik zamların üzerine kasım ayında yapılan yüzde 48’lik zam sanayimize ve üreticilerimize olumsuz yansıyacak. Enerji maliyetlerinde parça zamların yerini blok zamlar almaya başlarsa işimiz daha da zorlaşacak. Biz ülkemiz için her koşulda taşın altına elimizi koymaya ve üretmeye devam edeceğiz.  Ancak, sürdürülebilir bir sanayi için üreten kesim desteklenmeli ve maliyetlerin düşürülmesi yönünde hızla tedbirler alınmalıdır.” Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep İhracatta Engel Tanımıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin