Gaziantep ’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

featured
Gaziantep ’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep ’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

Gaziantep’in geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri popüler hale gelmeye başladı. Bu lezzetlerin başında ise son yıllarda tüketimi artan nohut dürümü yer alıyor.

Gastronomi kenti Gaziantep ’e özgü coğrafi işaretli nohut dürümü, pratikliği ve doyurucu özelliğiyle dürüm severler için eşsiz lezzet sunuyor.

Nohut dürümü, fırından çıkmış taze pidenin arasına nohudun çeşitli baharatlarla harmanlanması ve salata eklenmesiyle hazırlanan bir dürüm çeşidi. Döner ve lahmacuna alternatif arayanlar, kolay ulaşılabilir ve doyurucu bir yemek olmasından dolayı nohut dürümünü daha çok tercih ediyor. Seyyar arabalarda, tezgahlarda ve lokantalarda satılan nohut dürümünü tatmak isteyen vatandaşlar ülkenin ve şehrin dört bir yanından gelerek uzun kuyruklar oluşturuyor. Nohut dürümü geleneksel lezzetiyle ve uygun fiyatıyla yiyenlerin damağında unutulmaz bir iz bırakmaya devam ediyor.

“Nohut dürümcülüğü artık sektör haline geldi”

Gaziantep ’in kültürel yemekleri arasında yer alan nohut dürümünün son yıllarda daha çok ilgi görerek sektör haline geldiğini belirten dürümcü dükkanı sahibi İbrahim Budumlu, “Nohut dürümü bizim kültürel yemeğimizdir. Nohut bir gece önceden haşlanır ve geceleri tuzlu olarak satılırdı. Sonra bu seyyar arabalarda satılmaya başladı. Zaman geçtikçe bu ticarete döndü ve dükkanlara girdi ve dürüm sektöründe ayrı bir yere sahip nohut dürümcüsü olarak iş yerlerinde satılmaya başlandı” dedi.

“Turistlerin ve vatandaşların nohut dürümüne ilgisi yoğun”

Nohut dürümünün ucuz ve pratik bir yemek olmasından dolayı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Budumlu, “İnsanların talebi güzel, hem ucuz, lezzetli, pratik ve doyurucu olduğu için vatandaşlarımızın nohut dürümüne olan ilgisi fazla. Gelen turistlerinde ilgisini çekiyor bilmeyen, duymayanlar en azından yarım nohut dürümü yiyerek tadına bakıyor ve çok hoşlarına gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Soğuk streçlerle tabaklayıp şehir dışına gönderiyoruz”

Nohut dürümünün gastronomi şehri Gaziantep ’in tescillenen yemekleri arasında olduğunu belirterek, farklı illerde yaşayıp bu dürümü tatmak isteyenlere de tabaklayarak gönderdiklerini söyleyen Budumlu, “Valiliğimiz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz sayesinde 2020 yılında coğrafi işaret alarak Gaziantep ’in tescilli yemeği oldu. Bu lezzeti Ankara ’dan İstanbul ’dan isteyen müşterilerimiz var. Biz bunları soğuk streçlerde dürüm şeklinde değil de nohutları tabağa, ekmeğini de yanına koyarak gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

“Dürüm fiyatını cüzi miktarda veriyoruz”

Nohut dürümüne gelen zamlar ile ilgili konuşan ve normalden daha herkesin tadabilmesi için uyguna verdiklerini aktaran Budumlu, “Fiyat daha önce uygundu şu anda piyasa girdilerinin fazla olduğundan bizde ister istemez zam yapmak zorunda kaldık. Derneğin verdiği fiyat listesi 40 TL, biz milletimizin bu tescilli dürümü tatması için kazancımızı en cüzi miktara çekerek, en cüzi fiyattan vererek 35 TL ’den sunuyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

Gaziantep ’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep ’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin