Gaziantep ’in Yükselişi Sürüyor

featured
Gaziantep ’in Yükselişi Sürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep ’in Yükselişi Sürüyor

2021 Şubat ayında 749 milyon 231 bin dolar ihracat gerçekleştiren Gaziantep, geçen yılın aynı ayına göre ihracatını %19 artırdı. Gaziantep 2 ayda 1,4 milyar dolarlık ihracata imza attı.

Türkiye’nin en çok ihracat yapan beşinci ili konumunda olan Gaziantep, 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde 1 milyar 418 milyon 838 bin dolar ihracat ile Türkiye ihracatının %4,7’sini gerçekleştirdi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirerek, ihracatçıları başarılarından dolayı tebrik etti.

Gaziantep ’in Yükselişi Sürüyor

İhracatçı üyelerimizin ülke ve şehir ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı gurur duyuyorum” diyen Başkan Yıldırım açıklamasına şöyle devam etti:

“Gazi şehrimizin üretim ve ihracat potansiyelinin farkındayız. Pandemiden dolayı küresel düzeyde yaşanan talep daralmasına rağmen ihracatımız yükselen bir ivmeye sahip. Türkiye genelinde bu ay yüzde 9,6’lık artışla, 16 milyar 12 milyon dolar ihracat gerçekleşti. Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat rakamına şehrimizin katkısı yüzde 5 civarında. Son dönemdeki Euro/Dolar paritesindeki artışın da pozitif yansımasını gördüğümüz bu performansı alkışlıyorum. Hedefimiz bu ivmeyi artırarak devam ettirmek olmalı.”

İhracatçımızın her zaman yanındayız

GTO’nun ihracatçı üyelerinin yol arkadaşı olduğunun altını çizerek, gerek yeni pazarların keşfi gerekse bürokratik engellerin aşılması noktasında her zaman ihracatçıların yanında olduklarını ifade eden Başkan Yıldırım şöyle devam etti: “Odamız geliştirdiği projeler, düzenlediği eğitim ve etkinlikler ile ihracatçılarımızın gelişimine katkı sunmaya çalışıyor. Öte yandan Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Dış Ticaret İstihbarat Birimi aracılığı ile de birebir danışmanlık hizmeti veriyor. Tek amacımız sürdürülebilir başarı hikâyeleri yazmak.  Bugün bizi ülkenin en güçlü ihracat kenti yapan hikâyenin ardındaki tüm ihracatçılarımızı ve çalışanlarını bir kez daha tebrik ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep ’in Yükselişi Sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin