GAZİANTEP İŞKUR, İSTİHDAMDA REKORA KOŞUYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP İŞKUR, İSTİHDAMDA REKORA KOŞUYOR

İlk dokuz aylık süreçte hedeflenen rakamların üzerine çıkan Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında toplam 47 temizlik görevlisini Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam etti.


GAZİANTEP İŞKUR, İSTİHDAMDA REKORA KOŞUYOR

Nizip Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Ali Rıza Ergün, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdür Cengiz Gündeş, Nizip İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Metin Kılıçparlar, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Dağlı katıldı. Nizip Halk Eğitim Merkezinin nezih ortamı karşısında hayranlığını gizleyemeyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin; Dünyanın hatta Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan istihdam konusunun önemli bir konu olduğunu, işsizliğin ne anlama geldiğini ancak işsiz olanlar ile işsizlere iş bulanların anlayabileceğini söyledi. Ekin;  “Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Gaziantep İl Merkezi ve ilçelerinde çok değişik alanlarda projeler üreterek bu projelerin hayata geçirilmesi ve hayata geçirilirken de insan unsuruna nasıl bir katkı sağlanacağı konusunda bir takım çalışmalar yapıyoruz. 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle bizler Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı resmi okullar bünyesinde istihdam edilmek üzere programlarımıza başladık. Bu programların içerisinde Nizip ilçemizi pilot ilçe olarak belirledik ve kısıtlı imkanlarımıza rağmen böyle güzel bir ilçemizde toplam 47 kişiyi istihdama yönlendirmiş olduk.

GAZİANTEP İŞKUR, İSTİHDAMDA REKORA KOŞUYORTYÇP KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLMENİN BAZI ŞARTLARI VARDIR

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde yapılan istihdamlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda, Belediyelerde; park bahçe, çevre düzenlemesi ve alt yapı faaliyetlerinde yapılabilmektedir. İŞKUR olarak biz bu kapsamda istihdam edilenlere hem ücret anlamında hem de sosyal anlamda bazı katkılarda bulunuyoruz. Ücret konusunda Türkiye’de yürürlükte bulunan asgari ücret + asgari geçim indirimi ve sigorta işlemleridir. TYÇP kapsamında çalışma süresi toplam  9 ay olup, kesinlikle bu süreyi geçmesi söz konusu değildir. 18 yaşını doldurmuş, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yani herhangi bir yerde çalışmayan, İŞKUR’a kayıtlı , son üç ay içerisinde TYÇP programlarında istihdam edilmeyen herkes bu programlardan faydalanabilmektedir. TYÇP kapsamında çalışan arkadaşlarımız okullarına sahip çıkar, verimli olurlarsa okul müdürlerimiz tarafından bize yazılan yazılar karşılığında bu istihdamların yenilenmesi söz konusu olabilecektir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak bizimde uygun görmemiz halinde bu süreler tekrar uzatılabilir. Ancak yeterli verimi sağlayamamanız halinde ise bunun tam tersi söz konusu olacak ve iş akdiniz fesih edilecektir.

BİZ ASLINDA NİZİP EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMIŞ OLUYORUZ

Bu istihdamın Nizip’e sağlayacağı katkı sadece okulları ile sınırlı kalmayacaktır diye düşünüyorum. Nizip ilçesinin esnafı da bu istihdamın getirmiş olduğu avantajları kullanacaktır. Sonuç itibariyle sizin burada olmanız, bu proje Nizip ekonomisine sağlanmış olan bir katkıdır. Sizler çalışacaksınız, bizler sizlere ücret vereceğiz ve sizin aldığınız bu ücretler Nizip ekonomisinin kalkınmasını sağlayacak.

HERKES BENDEN MASA BAŞI GÖREV İSTİYOR

Herkes bizden masa başı görev istiyor. Bizim masa başı görev verebilecek çok uzun boylu bir görev alanımız yok. Bizim istihdamı arttırmak gibi bir durumumuz var ve Allaha şükürler olsun Türkiye’de, Gaziantep ilinde yıllık olarak hedeflenen rakam 6150 iken biz Eylül ayı sonu itibariyle 7750 sayısına ulaştık. Diğer bir konu ise özürlü istihdamıdır. Özürlü istihdamı benim için en önemli konulardan bir tanesidir. Allah korusun hepimizin özürlü çocuğu, kardeşi olabilir, hepimiz her an özürlü olabiliriz veya özürlü doğmuş olabilirdik. Bu nedenle benim özürlü istihdamı konusundaki hassasiyetim gayet iyi bilinir. Gaziantep sanayicisi ve iş adamlarımızın da bu konudaki duyarlılığını çok iyi biliyorum ve kendilerine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Gaziantep %91 özürlü istihdam oranını yakalamış ve rekor kırmış bir ildir.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün ise konuşmasında sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturulması bakımından okulların temizliğinin önem arz ettiğini bu konuda kendilerine destek olan Çalışma ve İşkur İl Müdürü Siraç Ekin ve ekibine teşekkür etti. Ergün; “ okullarda hijyenik bir ortamın sağlanabilmesi için kadrolu hizmetliler kullanılmakta ancak bu oran çok düşük kalmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ödeneklerle alınan hizmetlerin de yetersiz kalması nedeniyle okullarımızda temizlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Son üç yıl içerisinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bize ciddi destekler sağlamaktadır. 2009 yılında 250, 2010 yılında 230, 2011 yılında ise 1600 işçi ile okullarda hizmetli konusunda bize destek sağlamışlar, 2012-2013 eğitim öğretim yılında da bu desteklerini sağlamaya devam etmektedirler” dedi.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, istihdam edilen işçilerin toplum yararına ve ahlaki değerler içerisinde çalışmaları konusunda uyarılarda bulunurken, işçilere mevcut hakları, uyması gereken kurallar ve özlük hakları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP İŞKUR, İSTİHDAMDA REKORA KOŞUYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin