Gaziantep, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Kolları Sıvadı

featured
Gaziantep, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Kolları Sıvadı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Kolları Sıvadı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda kadınların üretime daha fazla dahil edilmesi amacıyla, mahallelerde kreşleri ile birlikte üretim atölyeleri açılmasını amaçlayan Gaziantep Kadın İstihdamı İş Atölyeleri İşbirliği Protokolü, Valilik Fuaye Salonda paydaşların katılımı ile imzalandı. Gaziantep, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Kolları Sıvadı

Protokol imza törenine Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, Triko ve Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Yusuf Sezer katıldı.

Vali Davut Gül, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Gaziantep’te kadınların çalışmak istediğini, organize sanayi bölgesinde ve sanayinin yoğun olduğu yerlerde çok sayıda kadın çalıştığını ancak önemli bir kısmının da çalışmak isteyip çalışamadığını söyledi. Kadınların çalışamama nedenini de dile getiren Vali Davut Gül, kadınların çocukları olduğunu bu sebeple tam zamanlı olarak 8 saat ve yol süresiyle birlikte 10-11 saat dışarda bulunamadıklarını vurguladı. Vali Gül, kendi evlerinde geleneksel yöntemlerle hem tekstilde hem de ayakkabıcılıkta bazı kadınların çalıştığını, bazılarının da çalışmak istediğini ama böyle bir imkan bulamadıklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mahallelerimizde yürüme mesafesinde olacak yerlerde atölyeler oluşturuyoruz. Buradaki bütün kurumlar, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek meslek odalarımız, gerek Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklarımız, İŞKUR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kısaca sektörün tüm tarafları olabildiğince, çalışmak isteyip de çalışamayan kadınlara destek verecek ve bu kadınlar mahallelerinde yürüme mesafesinde yarı zamanlı olarak çalışacaklar, çalışırken çocuklarının kreş ihtiyacını da yine çalıştıkları yerin yakınlarında çözmüş olacağız ve bu projeyi de daha sonra kooperatifleştirerek kadınların sosyal hayatta, ticaret hayatında daha fazla bulunmalarına gayret edeceğiz. Projenin özeti bu”

Gaziantep, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Kolları Sıvadı

Çok özel bir imza için orada bulunduklarını dile getirerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şöyle devam etti: “Devlet burada, millet burada, sivil toplum burada. Baktığınız zaman büyük bir koordinasyonun Sayın Valimin başkanlığında imzasını atacağız. Burada önemli olan şey, kadımızın yaşam kalitesini iyileştirmek ve onların aile ekonomisini güçlendirmek. Sayın Cumhurbaşkanlığımızla birlikte yola çıktığımızda önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışında kadınıyla erkeğiyle birlikte bir kalkınma yolculuğuna çıktık. Aslında bu sistem hem trikotajda hem de ayakkabıcılıkta kadınların daha önce evde parça başı yaptıkları işi kolaylaştırıyor. Kadın ayakkabısında ince çalışma çok önemli. Kadınlar bu konuda çok başarılı, elleri bu işe uygun, tasarım anlayışları var. Sonuçta bu durum şehrin ekonomisini değiştiriyor. Bakın dünya küçülürken Gaziantep büyüyor, bu tesadüf değil. Bu anlamda kadınlarımızın ev ekonomisini güçlendireceği yapıyı oluşturmamız lazım. Sayın Valim hem bizim ekibimize hem de kaymakamlara talimat verdi 5 ayrı yerde bulunan atölye alanları hemen hızlı bir şekilde sisteme dahil oluyor. Bu, ilerde daha genişleyecek. Hem trikotajcılar derneği hem de ayakkabıcılar odası başkanlarımız hızlı bir şekilde sisteme dahil oldular. Bu beş merkezde kadınlarımız çalışmaya başladıklarında parça başı ürün düşünmeye gerek yok. İş önlerinde olacak kreş yakınlarında olacak, sosyal destek

gelecek. İşin özü beni çok heyecanlandıran bir proje hayırlı uğurlu olsun. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum Sayın Valime de bizleri koordine ettiği için Alllah razı olsun diyorum.”

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da proje kapsamında amaçlarının güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum çerçevesinde kadınların iş hayatına en iyi şekilde katılımını sağlamak olduğunu söyledi ve projenin hayırlı olmasını diledi.

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de, kadın girişimcileri sektöre kazandırmak için bir protokol imzalayacaklarını belirterek, “ Kadın girişimcilerin istihdama katkılarını arttırmak, ayakkabı sektörünün ihtiyacı olan işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması ve sektöre kazandırılması için inşallah girişimde bulunacağız” dedi.

Triko ve Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Yusuf Sezer, açılan merkezlere ürünleri hazırlanmak üzere göndererek buradaki kadınlara iş imkanı sağlayacaklarını vurguladı ve Bu aşamada destek verdikleri için Sayın Vali Davut Gül’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Projenin diğer ortakları olan kurum temsilcileri de projenin hayırlı olması dileklerini yinelediler.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Kolları Sıvadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin