GAZİANTEP “KÜLTÜR BAŞKENTİ” OLMAYA ADAY

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP "KÜLTÜR BAŞKENTİ" OLMAYA ADAYGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’in artık bir “Kültür Başkenti” olduğunu ve bu süreci tüm dünyanın yakından takip ettiğini belirtti.

Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Şehitkâmil Kongre Merkezi’nde (ŞKM)  düzenlenen “14’cü Ulusal Dermatoloji Kongresi” programında Gaziantep’i tanıtan bir sunum yaptı.

Gaziantep’in bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Güzelbey, Karkamış Antik Kent, Zeugma Antik Kent, Rumkale, Aşağı Fırat Havzası, müzeleri, hanları, hamamları ve eğlence merkezleri ile tam bir kültür kenti olduğunu anlattı. Atatürk Barajı’ndan Birecik Barajı arasında bir kültür çalışması yaptıklarını vurgulayan Güzelbey, kültür ve turizmin yanında tarih alanında da önemli bir merkez olan Gaziantep’in dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasına tanıklık ettiğini söyledi. Kadeş Antlaşmasının Gaziantep’te yapıldığını anımsatan Güzelbey, bu bağlamda Gaziantep’in bir barış ve kültür kenti olduğunu bildirdi.

Gaziantep kalesi ve çevresinin son yıllarda belediye imkânları ile yapılan çalışmalar sonucunda tam bir kültür kenti olduğunu belirten Güzelbey, buradaki çalışmaların finansmanını belediye olarak hazırladıkları projelerle Avrupa Birliği (AB) fonunlarından aldıklarını söyledi.

Kültür ve tarih alalında elde edilen başarıların yanında böylesi ulusal ve uluslar arası kongrelerin de yapıldığı bir Gaziantep’in her alanda gelişme ve büyüme gösterdiğini aktaran Başkan Güzelbey, bu bağlamda saklı ve gizli olan birçok tarihi yapıları restore ederek Gaziantep’e ve dolayısıyla Türk turizmine kazandırdıklarını ifade etti.

Gaziantep’in bir hoşgörü kentinin yanı sıra, tarihi ve kültürü ile geçmişine sahip çıkan, sanayisi, ticareti ve kongreleri ile bir dünya kenti de olduğunu sözlerine ekleyen Güzelbey, bu değerler doğrultusunda çalışmalarını arttırarak devam edeceklerini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP “KÜLTÜR BAŞKENTİ” OLMAYA ADAY

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin