Gaziantep MHP Milletvekili adayları Gazilerin sorunlarını dinledi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziler-vakfiMHP Gaziantep Milletvekili adayları ve MHP’si İl yönetimi Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesini ziyaret ederek Gazilerin ve yakınlarının sorunlarını dinledi.

26. Dönem Gaziantep Milletvekili Adayı Seyit Çapan, Mezine Sırakaya, MHP Gaziantep İl Başkanı A. Muhittin Taşdoğan, Kadın Kolları Başkanı Güler Dindar ve yöneticiler katıldı.

“ŞEHİT OLMAYI GÖZE ALAMAYAN GAZİ OLAMAZ”

Gaziantep MHP Milletvekili adayı Mezine Sırakaya, MHP’sinin Şehit ve Gazilerin sorunlarını yakından takip ettiğini ve MHP’si milletvekillerinin bu konuda şehit ve Gazilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve tüm haklarının verilmesi konusunda bir çok soru önergesi verdiğini hatırlattı. Yeni düzenlemelerin çok yetersiz olduğuna değinen Sırakaya Gazi yakınlarının da ihmal edilmemesi ve aynı haklardan faydalanması gerektiğini belirtti.
Sırakaya, “Şehit olmayı göze almayan, gazi olamaz” diyerek gazilerden haklarını helal etmelerini istedi.

Gaziantep Milletvekili Seyit Çapan ise Gazilerin unutulduğuna, hak ettikleri manevi değerin sağlanamadığına dikkat çekerek Gazilik makamının ne kadar kutsal olduğunu “Gaziler destansı tarihimizin yaşayan abideleridir” sözüyle ifade etti.

RANDEVUSUZ GÖRÜŞTÜĞÜM TEK SİYASİ LİDER “DEVLET BAHÇELİ”

Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gazilerin sıkıntılarını ve sorunlarını anlattı.

Randevu almadan direkt görüştüğü tek siyasi liderin Devlet Bahçeli olduğunu söyleyen Yeter konuşmasında,

“Bu işin sosyal boyutuna baktığımda şu anda bile devletin bizlere bağlamış olduğu maaşlar benim normal şartlarda sağlıklı zamanımda çalışıp da 3 ayda almış olduğum maaş. Maaşın haricinde bir de tek tesellimiz, almış olduğumuz yaranın, çekmiş olduğumuz acının şu bayrak bu vatan bu millet için olduğunun farkında olmaktır, tek sevindiğimiz nokta bu. 31 yıl önce omurilik ameliyatı için yediğim 8 iğnenin yeri hala beni iki büklüm ediyor. Ben anlatırken arkadaşlara hep söylerim yaralı bölgeden bahsederim. Kiminin eli yok, kiminin dalağı yok bunların her birinin işlevleri ayrı. Şimdi burada gerek halk gerek TBMM’deki insanlar daima şehidimizin ailesini önlerine katarak; her şeyi onlara istinaden hazırlıyorlar. Bizler 2. hayatına başlamış yaşayan ölüler diyoruz kendi kendimize. İş yapamıyorsun, sağlıklı zamanda yürüdüğün mesafeyi yürüyemiyorsun, 2 kilo poşeti alıp evine götüremiyorsun. Çocuğunu kucağına alıp çarşıda gezemiyorsun, eşinle dışarıda gezmeye korkuyorsun. Bunları göz önüne alıp ta yapılan bir şey yok” dedi.

31 yıllık Gazi olduğunu belirten Yeter, MHP Gaziantep Milletvekillerine Vakfın faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.
Gaziantep MHP İl Başkanı A. Muhittin Taşdoğan, yetki verilmesi halinde Gazilerin, Şehitlerin ve yakınlarının sorunları konusunda gerekenin yapılacağını belirterek 1 Kasım’da MHP’sine oy vermelerini istedi. Vatanın bölünmez bütünlüğünün sağlanması konusunda etkin ve güvenilir olan tek partinin MHP’si olduğuna değinen Taşdoğan, kendilerini kabul eden Gazilere teşekkür etti.

mhp-gaziler-vakfi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep MHP Milletvekili adayları Gazilerin sorunlarını dinledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin