Gaziantep Milletvekili Dr. Bakbak Van’da

featured
Gaziantep Milletvekili Dr. Bakbak Van'da
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Milletvekili Dr. Bakbak Van’da

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’yla birlikte sel felaketinden etkilenen Van’ın Başkale, Özalp, Çaldıran ilçelerine ziyarette bulunarak, incelemelerde bulundu.

Selden etkilenen vatandaşlarla tek tek görüşen ve taleplerini alan Dr. Derya Bakbak ilk olarak Başkale ilçesindeki Esenyamaç mahallesini ziyaret etti. İncelemelerde bulunmak ve vatandaşların taleplerini almak üzere geldiklerini ifade eden Dr. Bakbak, “Mahallemizdeki evleri tek tek ziyaret ettik. Dere yatağında yapılmış olan evlerin çoğu yıkılmış durumda, diğer evlerde büyük oranda hasar almış. Allah’ın izni, devletimizin imkânı ve gayretleriyle Başkale’de zarar gören yerlerde gerekli adımları atacak sıkıntıları gidereceğiz” dedi. Esnafla da buluşan Dr. Bakbak, dükkanları bir bir ziyaret etti. Dr. Bakbak,” Devletimizin tüm kurumları yaşanan felaketinden ardından gereken tüm çalışmaları yapmış bulunmaktadır. Burada fedakârca görev yapan tüm kurum personellerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özalp ve Çaldıran ilçelerinde de incelemelerde bulunan Dr. Bakbak, “Yukarı Balçıklı mahallesinde oturan vatandaşlarımızın evlerine ziyarette bulunduk. Kardeşlerimizin ahırları, tarlaları, tandır evleri ve bahçeleri ciddi manada zarar görmüş durumdadır. Sele kapılan hayvanların telef olması da yüreğimizi sızlatmıştır” açıklamasında bulundu.

Gaziantep Milletvekili Dr. Bakbak Van'da

Sel sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara devlet tarafından destek verileceğini söyleyen Dr. Bakbak, “Osmanlı mahallesinde yaptığımız incelemelerde evlerin içine girdiğimizde su alarak zarar gördüğünü gözlemledik. Bu zor günleri devlet millet el ele atlatacağız. Bu kapsamda, selden etkilenen vatandaşlarımıza AFAD çadır yardımı sağlıyor, gıda yardımları da afetin ilk anından beri sürdürülüyor. Çevre ve Şehircilik ile Tarım ve Orman

Bakanlıklarımızın uzmanları çalışmalarını sürdürmektedir. Kanalların yeniden yapılması, burada bulunan evlerin taşınması, bu evlerin tamiri ve onarımı için devletimiz tarafından destekler sağlanacaktır. Ağır hasarlı evlerimizin çoğu dere yatağında olduğundan, bu evler başka alanlara taşınacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvanlar için de tespitlerini yaptıktan sonra telef olan hayvanlar için gerekli desteği sağlayacaktır” dedi.

Bölge vatandaşlarının teşekkürleri ile uğurlanan Dr. Bakbak, “Rabbim bir daha yaşatmasın, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Milletvekili Dr. Bakbak Van’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin