Gaziantep Milletvekili Koçer, “2020 Sanayide Değişim ve Dönüşüm yılı olacak”

featured
Milletvekili Koçer'in 2022 yılı bütçesi görüşmesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2019-2020 Değerlendirme Basın Toplantısı’nda konuştu.

Koçer, 2018 yılında Ekonomide yaşanan daralma ve 2019 yılında başlayan süreçle Gaziantep’in Sanayi ki kalkınması, değişim ve dönüşüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2018 yılında Türkiye’ye döviz kurlarına müdahale ile başlayan süreçte ekonomide ciddi sıkıntıların ve mali piyasalarda daralmaların yaşandığına dikkat çeken Koçer, “ Gaziantep olarak hızla harekete geçerek Ankara’ya taleplerimizi ve isteklerimizi ilettik. Hemen o surecin başında Ankara’yı ziyaret ederek Sanayi, Ticaret ve Maliye Bakanımızla görüşerek ne yapılması gerektiği noktasında çok önemli başlıklar sunduk” dedi.

2019 YILINI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE KAPATTIK”

Gaziantep Milletvekili Koçer, “2020 Sanayide Değişim ve Dönüşüm yılı olacak”

Koçer yaptığı konuşmada, “ Sanayi, Ticaret ve Maliye Bakanımızla görüşerek ne yapılması gerektiği noktasında çok önemli başlıklar sunduk. Çok kısa zaman içerisinde de 2018 yılı Ağustosundan hemen sonra bizim götürdüğümüz bu başlıkların bu tedbirlerin hızla alındığını gördük. 2019’a bu tedbirlerle girdik. İyileşme hızla devam etti. Her ay Gaziantep’in rakamlarına baktığımızda Türkiye’de ki iyileşmenin daha önünde bir iyileşme olduğunu gördük. Arada sıkıntılar olmadı mı oldu. Bazı ülkelerde sıkıntılar yaşadık mı yaşadık. Ancak ihracatçılarımızın sıkıntıları ve karşılaştığı sorunlarla ilgili bire bir müdahalemiz gerçekleşti. Gerek Ticaret bakanlığımız gerekse İç İşleri Bakanlığımız nezdinde sorunların cinsine göre ben ve arkadaşlarım süratle sorunların üzerine gittik. 2019 yılını çok şükür Türkiye ortalamasının üzerinde hem büyüme hem ihracat ortalamasının üzerinde kapattık. Bu çok memnuniyet verici sonuç!”

“2020’DE TAKE-OFF SÜRECİNE GİRİYORUZ”

Gaziantep 2019’u Türkiye’de istihdamda 8’inci sırada kapattı. 2018 yılında son çeyrekte kaybettiğimiz kayıpları 2019’da yerine koyduk. 2020’ye girdiğimizde istihdamda ve ihracatta ciddi artışlar bekliyoruz. Gerek para piyasalarında ki gelişmeler gerek faizlerin aşağıya indirilmesi hükümetimiz bu konuda da aldığı kararlarla yeni ekonomide yeni bir TAKE-OFF sürecine giriyoruz. 2020 yeni bir büyüme sürecinin başlangıç yılı olacak.  Birkaç yıl devam edecek bu çıkışın hem şehrimizin hem Türkiye’nin önünü açacak önemli bir süreç düşünüyorum.  Gerek sanayide gerek tarımda gerek ekonomide gerek esnafımız ve halkımızın hangi alanda olursa olsun şehrimizdeki her türlü gelişmeyi negatif veya pozitif olarak değerlendiriyor ve bununla ilgili atmamız gereken adımları süratle atıyoruz. Özellikle eğitimde 2019 yılında okul ve derslik yapımıyla ilgili şuanda hiçbir sıkıntı olmadan 3200 derslik yapımı devam ediyor. Yaklaşık 145 okulumuzun yapımı sürüyor. 2019 yılında Türkiye’de 81 il içerisinde biz 1800 öğretmen ataması alan iliz. Şubat ayında da bu konuda ki gayretimiz devam edecek.”

“ŞEHİR HASTANEMİZ 2021’DE AÇILACAK”

Özelikle Sağlıktaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Şehir Hastanemizde hızla çalışıyoruz şuan da orada 2500 e yakın personel çalışıyor. İnşallah 1875 yataklı Şehir Hastanemiz 2021 yılı içerisinde hizmete açılacak. Sağlıkta ki yatak kapasitemiz ve sağlık kalitemiz çok daha yukarıya çıkacak. Abdülkadir Yüksel Hastanesi hizmete açıldı. Burası ile ilgili eksikler tamamlanıyor. Özellikle doktor atamalarında güvenlik soruşturmaları ve buna benzer bazı konular nedeniyle bakanlığımız ağırdan davranıyor. Ama biz bu sürecide hızlandırdık. Ağustos’tan bu yana hastanelerimize atama yapılıyor. Sanayide değişim ve dönüşüm. Bu çok önemli bir şey. Biz vekiller olarak Sanayide değişim ve dönüşümün başlaması için tüm çabamızla gayretimizle çalışıyoruz ve süreci başlattık.. Bu süreç ARGE, İNAVASYON yeni sanayi bakışıyla olacak. Bu projemizi Sanayi Bakanlığı himaye altına aldı. Sayın Sanayi Bakanımız ve TÜBİTAK Başkanı birçok kez Gaziantep’e geldi. Bu sürecin içerisinde yer alacaklar. Bu süreç TEKNOFEST ile birleşti. TEKNOFEST artık Gaziantep için sadece bir festival değil, Gaziantep’i yukarıya taşıyacak çok değerli bir süreçtir” İfadelerini kullandı.

Gaziantep Milletvekili Koçer, “2020 Sanayide Değişim ve Dönüşüm yılı olacak”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Milletvekili Koçer, “2020 Sanayide Değişim ve Dönüşüm yılı olacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin