“GAZİANTEP MODELİ” ile meyve ormanı kurulacak

featured
“GAZİANTEP MODELİ” ile meyve ormanı kurulacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“GAZİANTEP MODELİ” ile meyve ormanı kurulacak

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde, Erozyonla Mücadele Eylem Planı kapsamında kente “Meyve Ormanı” kazandırılması için protokol imza töreni düzenlendi.

İmzalanan protokol ile Yamaçtepe Mahallesi’nde yer alan 18 bin metrekarelik alanda, ceviz, badem, incir ile zeytin ağaçlarından oluşan 490 adet ağacın yer aldığı “Meyve Ormanı” kurulacak.

Valilikte düzenlenen törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Ahi ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cevdet Akınal katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Gül, “Tam bir ‘Gaziantep Modeli’, burası birlikte iş yapma kültürü olan bir şehir. Kadın girişimcilerle birlikte hayırlı bir iş yapılıyor.” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şunları aktardı: “Dünya sürdürülebilir kalkınma diyor. İnsana ve doğaya saygılı bir kalkınma modeli. Biz bir taraftan sanayi şehriyiz. Bir taraftan da akıllı, sağlıklı, eğitim ve bilim şehri olmak istiyoruz. Gazi Şehir, ‘Yeşil Şehir ‘nasıl dönüşür diye soruluyor. Sayın Valimizin 27 milyon fidan kampanyası vardı. Bu hedefe hep birlikte ulaşmış olacağız.”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Ahi ise, “Gaziantep için tam yerinde, çocukların ve okulların rahatlıkla ulaşabileceği hem orman parkı haline getireceğiz. Hem de karbon ayak izini azaltmak, enerjiyi geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Hep birlikte şehre güzel şeyler katmak için varız.” dedi

Gaziantep Sanayi Odası Başkan Vekili Cevdet Akınal, imzalanan projenin çocukların geleceği için çok özel olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Meyve Ormanı” parkında kurulacak eğitim alanları ve workshoplarda, vatandaşlar ve öğrenciler için ağacın yetişmesi, meyveler ve ağaçlarda yapılması gereken bakımları kapsayan, alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek. Gaziantep Sağlık  

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“GAZİANTEP MODELİ” ile meyve ormanı kurulacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin