Gaziantep Polisgücü’nün Sultanları Türkiye Şampiyonu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Ligin Şampiyonu Değişmedi

THF tarafından 2 – 6 Kasım 2020 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirilen 2020 – 2021 Sezonu Kadınlar Salon Süper Liginde güçlü rakiplerini yenerek namağlup unvanla şampiyon olan Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı şampiyonluk kupasını takım kaptanı Meryem Oymak Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’den aldı. Başkan Mehmet Kaplan’da şampiyonları kutlayarak erkeklerde de şampiyonluk kazanmak istediklerini ifade etti.

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından düzenlenen 2020 – 2021 Sezonu Kadınlar Salon Süper Ligi bugün oynanan final maçıyla sona erdi. Şampiyona sonrası şampiyonun adı değişmedi ve Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı bir kez daha şampiyonluk kupasını kucaklayarak zaferini ilan etti. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, THF Başkan Vekili Bayram Yüksel ve Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan’ın birlikte izlediği final maçında Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı rakibi Bolu Alanya Stars Bobes Kadın Hokey takımı karşısında 7-3’lük bir skorla maçı kazanarak şampiyonluk kupasına namağlup unvanla uzanmayı başardı. Düzenlenen ödül töreninde şampiyonluk kupasını Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’den alan Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ve takım kaptanı Meryem Oymak kupayı İzmirli depremzedelere armağan ettiklerini ifade ettiler. Başkan Kaplan tören sonrası başarılı sporcuları kutlayarak zafer kupasını Gaziantep’e bir kez daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

MAÇIN PERİYOTLARI

Gaziantep Polisgücü’nün Sultanları Türkiye Şampiyonu

Maça hızlı başlayan Hokeyin Kaplanları, 7 ve 8’inci dakikalarda bulduğu gollerle ilk periyotta 2 – 0 üstünlük sağladı. İkinci periyotta hızını kesmeyen Gaziantep temsilcisi, 13 ve 15’inci dakikalarda farkı 4’e çıkartırken Alanya Stars Bolu Belediyesi 15’incic dakikada farkı üçe düşürürken devre Gaziantep Polisgücü’nün 4  1 üstünlüğü ile tamamladı. Üçüncü periyotta Alanya temsilcisi farkı 2’ye düşürürken, Hokeyin Kaplanları son çeyreğe golle başlayarak 31’inci dakikada farkı yeniden üçe yükseltti. 32’inci dakikada kalesinde 1 gol daha gören temsilcimiz. 33 ve 39’uncu dakikalarda fileleri havalandırırken maçın skorunu ise 7 – 3 olarak tayin ettiler.

Gaziantep Polisgücü Hokey Kadınlar Salon Süper Ligi birinci etabında oynadığı 9 maçın tamamından galip gelerek 27 puanla ligin zirvesinde yer aldı. Attığı 86 gole karşılık kalesinde 16 gol görürken artı 70 averajla birinci etabı tamamladı. Gaziantep Polisgücü forveti Fatma Songül Gültekin 43 golle ligin gol kraliçesi oldu.

İNANDIK KAZANDIK

Alanya’da oynadıkları bütün maçlara büyük bir ciddiyet ile hazırlandıklarını ifade eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey takım antrenörü Ayşe Kasım, “Biz burada sadece bir ekip değiliz. Ekip olmanın ötesine giderek bir aile birliği oluşturduk. Bütün kızlarımız sahada ne yapmaları gerektiğinin bilinci ile mücadele ederken, maç ve antrenman dışında ki dostluk ve aile bağları bizleri daha da güçlü hale getiriyor. Biz şampiyonayı lider olarak tamamlayacağımıza inandık, kazandık ve şampiyon olduk. Darısı erkek takımımızın başına olsun” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİLER

Alanya’da oynanan birinci etabın son maçında ligin en güçlü ekipleri arasında yer alan Alanya Stars Bolu Belediyesi ile karşılaştıklarını hatırlatan Gaziantep Polisgücü Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, “Bu maçı bir bakıma ligin finali olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Teknik ekibimiz ve sporcularımız bu zorlu finale oldukça sıkı bir şekilde hazırlandılar, oyun disiplininin bir dakika olsun ellerinden bırakmadılar ve istedikleri sonucu skora yansıttılar. Bu özverili gayretlerinden dolayı hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Her maça büyük bir azim ile çıktılar. Rakip ayrımı yapmadan her karşılaştıkları maçlar final gözüyle gördüler ve sonuç olarak şampiyonluk kupasını kaldırmanın mutluluğunu hem yaşadılar hem de bizlere yaşattılar” açıklamasını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Polisgücü’nün Sultanları Türkiye Şampiyonu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin