GAZİANTEP, SAĞDUYU ELDEN BIRAKMADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP, SAĞDUYU ELDEN BIRAKMADIGaziantep Karşıyaka Karakoluna PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından sağduyusunu kaybetmeyen Gaziantep halkı tüm Türkiye’ye örnek bir davranış sergilerken, Gaziantep’te bulunan kurum ve kuruluşlar da bir araya gelerek yaraları sarmaya çalışıyor.

Gaziantep Karşıyaka Karakolu önünde 34 plakalı bir kamyonete yüklenen patlayıcıların patlatılması sonucu iki belediye otobüsü ve 7 araç yanarken çok sayıda vatandaşın yaralanması ve 10 kişinin ölmesi Gaziantep ve Türkiye’de çok büyük tepkiye neden oldu. Gaziantep’te düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi tam kadro katılırken vatandaşlar terör örgütü PKK’ya lanet yağdırdı. Olayların ardından BDP’ye ait binaların yakılmasına tepki gösteren Selahattin Demirtaş BDP binalarını yakanlar sonuçlarına katlanacaktır açıklamasında bulundu. Demirtaş’ın yaptığı açıklamayı yetkililer sert dille eleştirdi.

Patlamada yaralanan vatandaşlar Gaziantep’te çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşları sivil toplum kuruluşları ve yetkililer yalnız bırakmayarak ziyarette bulundular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bu sokaklar bizim 10 yıldır siyaset yaptığımız sokaklar diyerek burada yaşayan vatandaşlarımızın huzuru ve gücü bizim huzurumuz ve gücümüzdür dedi. Şahin; “  Biz ekibimizle, valimizle, emniyet güçlerimizle beraber esnafımızın ve halkımızın yanındayız. Gaziantep hızlı bir şekilde yaralarını sarıyor. Gazi şehrin ruhunda da bu vardır zaten. Dimdik ayaktayız. Bu şehir sanayinin, kültürün, turizmin ve barışın simgesi olmaya devam edecek. Bu eylem örgütün bitişi olacaktır. Son çıkardığımız yasada biz tüm terör mağdurlarını kapsam içerisine almıştık. Şu an yasanın ne kadar çok işe yaradığını görmek bana huzur veriyor, maddi kayıplar bir şekilde telafi edilir ancak biz gidenleri geri getiremiyoruz. İçimiz yanıyor, terör mağdurlarına asgari net ücret kadar maaş bağlanacak ve 25 bin TL’de nakdi tazminat ödemesi yapılacak” dedi.

Terörü kınayan vatandaşlar sağduyulu olmaya gayret göstererek, olayın Kürt-Türk çatışmasına dönüşmemesi için sağduyulu davranırken Gaziantep’in huzur ve barışı için omuz omuza mücadele ederek her zaman olduğu gibi tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranış sergiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP, SAĞDUYU ELDEN BIRAKMADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin