Reklam
  1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Gaziantep Sanayisinde Alarm Sirenleri: Şubat Ayında Konkardato Fırtınası!

Gaziantep Sanayisinde Alarm Sirenleri: Şubat Ayında Konkardato Fırtınası!

featured
Gaziantep Sanayisinde Alarm Sirenleri Şubat Ayında Konkardato Fırtınası
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayisinde Alarm Sirenleri: Şubat Ayında Konkardato Fırtınası!

Türkiye’nin ihracat devlerinden Gaziantep, son dönemde rekorlarla değil, iflasın eşiğindeki firmaların başvurularıyla çalkalanıyor. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Şubat ayının ilk haftalarında konkordato başvurularının zirve yaptığını açıklayarak, “Sanayinin kalbi durma noktasında” uyarısında bulundu.

Ekonomide yaşanan belirsizlikler ve artan maliyetler, Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden Gaziantep’te firmaları zorlamaya devam ediyor. Kentte son dönemde konkordato başvurularında dikkat çekici bir artış yaşanırken, konuya ilişkin değerlendirme CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen’den geldi.

Öztürkmen, Gaziantep’in artık güçlü sanayisi ve rekor ihracat rakamlarıyla değil, art arda gelen konkordato davalarıyla gündeme geldiğini belirtti. Borçlarını ödemekte zorlanan firmaların, iflas öncesi son çıkış yolu olarak konkordatoya başvurduğunu ifade eden Öztürkmen, Şubat ayında başvuruların zirve yaptığını kaydetti.

Reklam

Şubat ayının ilk haftasında 21 şirket ve şirket yöneticisinin konkordato başvurularının mahkemede ele alındığını aktaran Öztürkmen, ayın ilk 11 gününde ise 7 firma hakkında konkordato kararı verildiğini söyledi. Finansmana erişimde yaşanan sıkıntıların işletmeleri borçlarını çeviremez hale getirdiğini vurguladı.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE GERİLEME

Gaziantep’in önemli bir tekstil kenti olduğuna dikkat çeken Öztürkmen, TÜİK’in 2025 verilerinin sektördeki olumsuz tabloyu ortaya koyduğunu belirtti. Sanayinin genel olarak zorlu bir yıl geçirmiş olabileceğini ifade eden Öztürkmen, tekstil ve giyim eşyası sektöründeki daralmanın daha belirgin olduğunu söyledi.

Buna göre tekstil sektöründeki üretim, yıllık ortalama bazda 2024’e kıyasla yüzde 5,4 oranında azaldı. Giyim eşyası sektöründe ise üretim kaybının daha yüksek olduğu, geçen yılın ortalama üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 14 gerilediği kaydedildi.

Gaziantep’in güçlü sanayi altyapısı, ihracat kapasitesi ve üretim gücüyle Türkiye ekonomisi açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Öztürkmen, sanayiciler için uygun faizli kredi ve kur desteğini içeren mekanizmaların ivedilikle devreye alınması gerektiğini ifade etti.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

Gaziantep Haber, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler

Haber Merkezi – NARKOZ HABER

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Sanayisinde Alarm Sirenleri: Şubat Ayında Konkardato Fırtınası!
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.