GAZİANTEP U20 ÖNCESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP U20 ÖNCESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI FİFA’nın Dünya Kupasından sonra gerçekleştirdiği en büyük organizasyon olarak adlandırılan U20 Dünya Futbol Şampiyonası bu yıl 21 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında ülkemizde gerçekleştirilecek.

Ülkemizde spor tarihinde gerçekleştirilen en büyük uluslararası spor organizasyonu olma özelliği taşıyan etkinlik aynı zamanda 2020 yaz olimpiyat ve paralimpik olimpiyatlarına İstanbul’un adaylığı için de önemli bir değerlendirme fırsatı olacak. Aylardır devam eden planlama etabı İstanbul’da 24 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen kura çekilişi ile sona erdi.

Kura çekilişinde gruplar:

A Grubu: İspanya, CAF’dan gelen bir takım, ABD, Fransa

B Grubu: Güney Kore, CAF’dan gelen bir takım, Küba, Portekiz

C Grubu: Kolombiya, Avustralya, El Salvador, Türkiye

D Grubu: Meksika, CAF’dan gelen bir takım, Paraguay, Yunanistan

E Grubu: CAF Şampiyonu, Irak, Şili, İngiltere

F Grubu: OFC Şampiyonu, Özbekistan, Uruguay, Hırvatistan olarak belirlendi.

Ülkemizde 7 ilde 6 grupta gerçekleştirilecek şampiyonanın D grubu maçları kentimizde 22  Haziran 2013 tarihinden itibaren oynanacak maçlarla gerçekleştirilecek.

Kura çekilişi için düzenlenen organizasyonda grup maçlarının yapılacağı şehirlerin tanıtımı da yapıldı. Şehirlerin U20 için özel hazırlanan kitapçıklar, broşürler ve filmlerle anlatıldığı, yöresel tatların sunumlarının yapıldığı stantlar katılımcılar tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan standı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Antalya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları, Rize Belediye Başkanı, federasyon Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, FİFA Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce ile Türkiye C Grubu’nda Kolombiya, Avustralya ve El Salvador ile eşleşen Milli Takım sporcuları da ziyaret etti.

Ziyaretçiler modern Türkiye’nin Yükselen Yıldızı Gaziantep’e hayran kaldıklarını söylediler.

Kura çekilişi ile başlayan uygulama etabı takım çalıştayları ve takım delegelerinin şehir ziyaretleri ile devam edecek.  Kura çekilişinde D grubunda yer alana Paraguay, Meksika, Yunanistan ve Afrika temsilcileri de 27 Mart 2013 günü ilimizi ziyaret edip, stadyum ve antrenman alanlarını görecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP U20 ÖNCESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin