GAZİANTEP ulaşım ana planı İMO’da masya yatırıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP ulaşım ana planı İMO'da masya yatırıldıERHAN ÖNCÜ “ YAPILAN PLANA BELEDİYE KESİNLİKLE UYMADI”

GAZİANTEP Ulaşım Ana Planını 2006 yılında hazırlayan Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Erhan Öncü, İnşaat Mühendisleri Odasında düzenlenen toplantıda yapılan planı anlattı ve belediyenin bu planı hiç uymadığını ifade etti.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören toplantıya Ulaşım Ana planını hazırlayan Erhan Öncü ile İTÜ ulaştırma ana bilim dalında görev yapan Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu konuşmacı olarak katıldılar. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, Gaziantep’te trafiğin içinden çıkılmaz hale geldiğini ve uygulamalarda hata olduğuna dikkat çekerek “ Ulaşım Ana Planını yapan Hocamız burada. Kendisi sekiz yıl önce buraya gelerek şehrimizin trafiği konusunda çok güzel bir plan hazırladı ve Büyükşehir Belediyemize sundu. O günden bu güne geldiğimizde bu planın kayda alınmadığı ve ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile bu günlere gelindiğini görüyoruz. Eğer teknik insanların hazırladığı planlar uygulansaydı Gaziantep’in trafiği  bu gün bu halde olmazdı. Hocamıza teşekkür ediyorum “ dedi.

İnşaat Mühendislerinin ve siyasilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ulaşım Ana planı ile ilgili uzun bir sunum yapan Erhan Öncü, sekiz yıl önce büyük emekler harcanarak hazırlanan Gaziantep Ana Ulaşım Planını mevcut belediyenin kesinlikle uymadığını ve bugünkü trafik sorunun ortaya çıktığını belirtti. Erhan Öncü “ 2006 yılında Gaziantep Ulaşım Ana planının yapılması için ekibimle burada bir yıl çalışma yaptık. Bunların içerisinde hafif raylı sistemler planının yaptık ve teslim ettik. Ancak bizim büyük emekler harcayarak yaptığımız planı hiçbir şekilde uygulamadılar. Eğer plana uyulsaydı bugün yaşanan trafik sorunlarının çoğu yaşanmazdı. Bizim hafif raylı sistemde yaptığımız plan bu güzergâhta değildi. Bir kaçta alt ve üst geçit yaptılar, insan ve araç yoğunluğunun olduğu bölgelerdeki öngörülen çalışmaların hiçbirine uyulmadı. Verilen emekler, ödenen paralar boşa gitti. Ben yaptım oldu mantığı ile harcanan paralar atıl yatırım olarak heba olup gidecektir.1972 model trenleri getirip bu şehrin ortasına konulması ulaşıma vurulan en önemli darbedir. Fabrikası kapanan, ürünleri hurdaya verilen ve hiç  bir bakım servis ve yedek parçası olmayan bu trenler atıl yatırımdır.” dedi. Sunum sonrası sorulan sorulara cevap veren Erhan Öncü bu planın tekrar ele alınarak uygulamaya konulmasının önemli olduğunu söyledi.

GAZİANTEP ulaşım ana planı İMO'da masya yatırıldı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP ulaşım ana planı İMO’da masya yatırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin