Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları haklarını istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları haklarını istiyor

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi taşerondan kadroya geçen kamu işçileri geçmişe yönelik alacaklarını hastane yönetimi tarafından vermediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 4/b çalışanları (sürekli işçi kadrosu) haklarını istiyor.

“Mobing ve baskıdan yorulduk”

İşçiler, “Türkiye sağlık İşcileri Sendikası olarak 2020 Haziran ayında yetki aldık ve iki dönemdir sözleşme yapıldı. Mesai alacakları ve risk primleri biten ve kesin sonuçlanan 15 tane dava olmasına rağmen idare diğer çalışanlar için bu kararları emsal gösterip geriye dönük hak edişleri ödemedi. Mobing ve baskıdan yorulduk. Aynı idare çifte standart olmaz” diyerek isyan etti.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Asaf Bozkuş; 4/b çalışanları olarak hala alın terlerinin karşılığını alamadıklarını, mahkeme sonuçlarının tanınmadığını belirterek, hakları ödenene kadar eylem yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Asaf Bozkuş; “Türkiye Sağlık İşçileri sendikası olarak üniversite hastanelerinde iki dönemdir yetkiliyiz. Yetki aldığımızdan bu yana hep işçi dedik. Hep işçi diyeceğiz. Para birimimizin eridiği bugünlerde ne yazık ki mahkeme süreçleri ile uğraştık. Bizi mesai alacaklarımız için mahkemeye verdirenler. Şimdi mahkeme sonuçlarını da tanımıyorlar. Mahkemeleri durdurun çalışanların haklarını verelim dediler.  Sabahın ilk ışıklarından gecenin karanlık günlerine emek verdiğimiz kurumumuz ile bizi bilerek mahkemelik ettiler. Sözleşmeyi uygulamayan idaremiz, kamunun zarara uğramasına sebep oluyor. Biten mahkemelerin bile paralarını yatırmamak da direniyorlar. Bizim üniversite hastanelerimizden durumu daha kötü olan döner sermayeli kuruluşlar, bu hafta alacakların bir kısmını ödemişler. Bizler hala alnımızın terinin karşılığını alamadık. Neden daima en sona bırakılıyoruz? Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını almak için hakkımızı vermeyenleri alkışlıyoruz. Alkışlarımızın şiddeti her gün artarak devam edecektir. Mobing ve baskıdan yorulduk, boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Taşerondan kadroya geçen Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 4/b çalışanları, 2020 yılında sözleşme yapılmasına rağmen bu tarihten itibaren mesai ve risk primi alacaklarını alamıyor.

Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları haklarını istiyor

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
2
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları haklarını istiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin