Gaziantep yeniden yükselişe geçecek!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep yeniden yükselişe geçecek!Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık Temmuz ayında yüzde 18,4 düşüş yaşayan Gaziantep ihracatı ile ilgili “Gaziantep çalışkan iş dünyası sayesinde yeniden yükselen bir ivmeye ulaşacaktır ” dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, aylık bazda yüzde 18,4 düşen Gaziantep ihracatının yılın ilk 7 ayındaki yüzde 1,3 artış kaydederek Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6.ili olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Aylık bazdaki düşüşün nedeninin jeopolitik gerginliklerin ve bayram tatilinin etkisi olduğunu söyleyen Bartık, “Bölgede yaşanan olayların ve bayram tatilinin etkisi ile düşen bu rakamlar Gaziantep iş dünyasının özverili çalışmalarıyla yükselecektir” dedi.

Yüzde 18 düşüşle Temmuz ayında 460 milyon 100 bin dolara gerileyen Gaziantep ihracatının en büyük pazarımız olan Irak’taki yaşanan olaylardan kaynaklandığını söyleyen Bartık, “Ne yazık ki aylık bazda Irak pazarına olan ihracatımız yüzde 48 geriledi. Irak Temmuz ayında Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı 5.ülke oldu. Temennimiz ve umudumuz kısa vadede bu durumun geçeceği ve eskisinden daha yüksek bir ivme ile ticari ilişkilerimizi devam edeceği yönünde. Çalışkan ve özverili iş dünyamız yüzünü yeni pazarlara dönebilecek ticari bilgi ve deneyime sahiptir. Ortadoğu’da suların bir an önce dinmesini, barış ve huzur ortamının gelmesini diliyoruz. ”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep yeniden yükselişe geçecek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin