GAZİANTEP YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOREkonomi dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist Dergisi’nin, Anadolu’nun büyük sanayi kuruluşlarını belirlediği ‘’Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’’  araştırmasında, Gaziantep’ten yer alan firma sayısı 64’e yükseldi.

Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen ‘’Anadolu 500’’ araştırması, İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illere yönelik olarak ve 2012 yılı üretimden net satışlar baz alınarak gerçekleştirildi.

Araştırmada, 104 şirket ile ilk sırada yer alan Bursa’yı, 64 şirket ile Gaziantep izliyor.

Araştırmada, en fazla şirketi bulunan Bursa’nın ağırlığının giderek azaldığı, Gaziantep’in ise yükseldiği dikkat çekiyor. Gaziantep’in 2009’da 43 olan Anadolu 500’deki şirket sayısı, 2010’da 48’e, 2011’de 56’ya ve 2012’de ise 64’e çıktı.

GAZİANTEP YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı değerlendirmede, Ekonomist Dergisi tarafından 10 yıldan beri gerçekleştirilen bu araştırmanın Anadolu şirketlerinin ve ekonomisinin gelişimini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Anadolu şirketlerinin, Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası, üretimi, ihracatı ve istihdamdaki payının yükseldiğini belirten Konukoğlu, ‘’Anadolu’nun ekonomideki payı giderek artıyor. Gaziantep, bu başarı hikayesinin parlayan yıldızıdır’’ dedi.

Gaziantep’in kendine özgü sanayileşme modeliyle hızla büyüdüğüne ve Anadolu’ya örnek ve öncü olduğuna vurgu yapan Konukoğlu,  ‘’Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’’ sözünü rehber edinen Gaziantep’te tüm kurum ve kuruluşlarla ortak akılla hareket ederek, şehri daha ileriye taşımak için çalıştıklarını ifade etti.

İHRACATINI ENÇOK ARTIRAN ŞİRKET SAYINLAR GIDA OLDU

Anadolu 500 araştırmasında, ‘’ihracatını en çok artıran şirket’’ kategorisinin birincisinin Gaziantep’ten Sayınlar Gıda olduğuna dikkati çeken GSO Başkanı Konukoğlu,  şunları kaydetti:

‘’Gaziantep’in, beş kıtada 177 ülkeye ihracat artışı devam ediyor. 2013 yılını 7 milyar dolara yakın bir hedefle kapatacağımıza inanıyorum. Türkiye ekonomisinin üzerinde bir performans gösteren Gaziantep, her zaman olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den en az iki katı hızlı büyüyecektir. Şimdi biz sanayicisi ile ihracatçısı ile hep birlikte tek yürek olarak, 2023 hedeflerini gerçekleştirmeye odaklandık. Yılmadan, yorulmadan devam ediyoruz. Şehrimizdeki güçlü sanayi altyapısı, ortak akıl, girişimci ruh ve çalışma azmi sayesinde hedeflerimizi yakalayacağımıza inanıyorum.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin